El mestissatge i la diversitat, temes de la quarta edició del Concurs de Contes de RSC


  • Comparteix:

Els guanyadors de l'any passat van fer-se públics en un programa especil el dia de Sant Jordi

Els guanyadors de l'any passat van fer-se públics en un programa especil el dia de Sant Jordi

El mestissatge i la diversitat és el tema escollit aquest any pel concurs de contes per escolars que organitza Ràdio Sant Cugat amb motiu de la festa de Sant Jordi. Per quart any consecutiu, aquesta emissora vol contribuir a fomentar la creació literària entre els joves a través d'una iniciativa que permeti també acostar les escoles a la ràdio municipal. El concurs va adreçat als estudiants d'ESO i el termini per presentar els originals finalitza el proper 15 d'abril.

Un any més, Ràdio Sant Cugat vol acostar-se als joves del municipi i fomentar entre ells la creació literària i la reflexió al voltant de diferents qüestions. Amb aquesta voluntat, l'emissora ha convocat una nova edició del Concurs de Contes que des de ja fa quatre anys es celebra amb motiu de la diada de Sant Jordi, i que aquest any té com a tema el mestissatge i la diversitat. Ho explica la responsable del concurs, Carme Reverte.

Carme Reverte

L'objectiu és fer que els alumnes d'ESO participin a la celebració de Sant Jordi i ho facin amb treballs literaris, aquest any centrats en el mestissatge i la diversitat.


Precisament, el tema escollit enguany afecta molt de prop als alumnes, ja que segons Reverte, a la majoria de centres d'ensenyament hi ha estudiants procedents de diferents països i cultures, i a través d'aquests contes podran donar la seva visió sobre aquesta realitat tant propera i quotidiana.

Carme Reverte

És una realitat que trobem als centres escolars del municipi, i ens agradaria que amb aquests contes puguin explicar les seves experiències o donar la seva visió.


Els contes hauran de ser originals i escrits en català i es distribuiran en dues categories: una per als alumnes de 1er i 2on d'ESO, i una altra per als de 3er i 4art. Cada una d'aquestes categories tindrà 3 premis, que es podran declarar deserts o es podran atorgar ex aequo, a criteri del jurat.

Pel que fa al jurat, estarà presidit per la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, i l'integraran la responsable del programa 'Bagul de llibres' inclòs en el Pla de Dinamització Educativa, Carme Serret, la presidenta de la Coordinadora d'AMPAS, Marilen Baixas, i també per Carme Reverte en representació de Ràdio Sant Cugat.

El termini màxim per fer arribar les obres a l'emissora és el dia 15 d'abril, i els guanyadors es donaran a conèixer el mateix dia de Sant Jordi. Com ja és habitual, a més, una selecció de les obres s'emetran dins la programació de l'emissora, i els contes finalistes també es publicaran al Diari de Sant Cugat.

Des de RSC s'espera superar aquest any el centenar d'originals que es van presentar l'any passat, quan la proximitat entre les vacances de Setmana Santa i la festa de Sant Jordi van dificultar aquesta participació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.