Física de partícules i radiotelescopis en la programació de setembre de l'AASCV


  • Comparteix:

La física de les partícules, protagonistes / Foto: IFAE

La física de les partícules, protagonistes / Foto: IFAE

L'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV) ha programat quatre conferències per aquest mes centrades en el Bosó de Higgs, el model estàndard de la física de partícules i el radiotelescopi ALMA de Xile. Les sessions tindran lloc el 16, 18, 23 i 25 de setembre al Museu de Sant Cugat i tindran la presència de catedràtics, doctors i científics especialistes.

Les conferències programades són:

- 16 de setembre, a les vuit del vespre: 'El Model Estàndard I'. Primera part de la xerrada sobre el model estàndard de la física de partícules, que descriu les partícules elementals i les seves interaccions. A càrrec del catedràtic de física de la UAB, Antoni Méndez Vilaseca.

- 18 de setembre, a les vuit del vespre: 'El Model Estàndard II'. Segona part de la conferència d'Antoni Méndez Vilaseca.

- 23 de setembre, a les vuit del vespre: 'La recerca i el descobriment del Bosó de Higgs', a càrrec d'Imma Riu, de l'Institut de Física d'Altes Energies.

- 25 de setembre, a les vuit del vespre: 'El radiotelescopi ALMA (Xile), la cerca de la vida'. Conferència sobre el major projecte astronòmic del món, situat al desert d'Atacama, a Xile, des d'on s'obtenen imatges amb detall del naixement d'estrelles i planetes.

Totes les sessions són gratuïtes i tenen lloc a la sala de conferències del Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.