Patrimoni Viu recordarà els fets de 1714 amb una vintena d'activitats


Temes relacionats

90 veus canten al Teatre-Auditori la lluita d'un país ( 6/jul/14)

Sant Cugat aportarà terra del Pi d'en Xandri al roure del Tricentenari (11/feb/14)

Sant Cugat commemorarà el Tricentenari amb la implicació de les entitats (15/gen/14)


  • Comparteix:

Fragment del cartell de Patrimoni Viu / Foto: Museu Sant Cugat

Fragment del cartell de Patrimoni Viu / Foto: Museu Sant Cugat

Sant Cugat viatjarà al 1714 amb la fira Patrimoni Viu, que tindrà lloc del 25 al 28 de setembre i inclourà una vintena d'activitats. La iniciativa arrencarà amb una conferència a càrrec del catedràtic d'Història Moderna Joaquim Albareda i que tindrà tallers d'artesania, una visita per explicar la vida al Monestir durant la Guerra de Successió i jocs, entre d'altres propostes.

La xerrada 'La Guerra de Successió. Les raons de la resistència' donarà el tret de sortida el 25 de setembre a les set de la tarda al Museu del Monestir. Música i dansa protagonitzaran la jornada de divendres amb una actuació del Cos de Dansa de l'Esbart i una visita musical al Monestir.

Dissabte, la plaça de l'Om s'omplirà de jocs i i tallers per aprendre a decorar carbasses, fer bosses d'olor i construir un 'Miquelet' de fang, entre altres propostes. Al punt del migdia tindrà lloc un dinar popular que anirà seguit d'un taller de danses populars i un ball de bastons. El Grup Mediterrània ballarà a les set de la tarda al Claustre del Monestir i, una hora més tard, la Societat Coral La Lira cantarà cançons de la Guerra de Successió acompanyada d'Antoni Rossell.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha explicat a Cugat.cat que la implicació de la ciutat amb la Guerra de Successió és molt estreta i és per això que té molt sentit dedicar el Patrimoni Viu d'aquest any al 1714.

Lluís Campins

Dos presidents abans de Macià va ser l'abat de Sant Cugat. Per tant, d'implicacions de la ciutat en el context de la guerra hi ha de forces significatives.


El 39è Aplec de la Sardana començarà diumenge a la plaça d'Octavià i, en paral·lel, un campament de Miquelets s'instal·larà als Jardins del Monestir. L'historiador Domènec Miquel oferirà una visita guiada per ensenyar com era el Monestir durant el 1714 i la narradora Núria Clemares explicarà contes d'aquesta època al Museu del Monestir. Patrimoni Viu posarà punt final amb un concert de cloenda a càrrec del quartet de corda In Crescendo de l'Escola Fusió. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà un mercat temàtic del 1700, tallers i espectacles als jardins del Monestir.

El programa de Patrimoni Viu també inclou tres exposicions sobre el 1714. La primera serà una mostra dels cartells proposats pels alumnes de l'escola d'Art i Disseny de Sant Cugat com a imatge de les jornades i es podrà veure del 9 al 28 de setembre al Claustre del Monestir. La sala capitular acollirà l'exposició 'Sant Cugat 1714. La Guerra de Successió i les seves conseqüències a Sant Cugat' del 25 de setembre al 7 de desembre mentre que del 15 de gener al 5 d'abril de l'any vinent es podrà visitar la mostra 'Una mirada: Gravats Gelonch Franquesa'.

A més, la fira acollirà dues conferències sobre la Guerra de Successió. El doctor en Història Jordi Casas encapçalarà la xerrada 'Del Consell municipal a l'Ajuntament borbònic: canvis polítics i econòmics' el 16 d'octubre al Museu del Monestir.

El mateix espai acollirà la conferència 'La Nova Planta en un senyoriu monàstic' el 28 d'octubre a càrrec de l'historiador Domènec Miquel. La fira de Patrimoni Viu forma part de les activitats per commemorar el Tricentenari a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.