El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, publica el seu primer llibre


  • Comparteix:

Es tracta del seu primer llibre en solitari.

Es tracta del seu primer llibre en solitari.

La pobresa, la guerra, les noves alineacions polítiques de caràcter mundial, i la construcció d'Europa centren el primer llibre en solitari del president de l'ONG Justícia i Pau, Arcadi Oliveres. Afincat durant molts anys a Sant Cugat, Oliveres considera aquesta l'obra 'Contra la fam i la guerra' com un 'llibre de maduresa', en què exposa i reflexiona a l'entorn de les premisses ideològiques per la construcció d'un món més just.

Amb voluntat descriptiva i analítica, la primera part del llibre desglossa les arrels de les desigualtats econòmiques i la fam al món, i planteja alternatives que davant d'aquesta situació. A la segona part, una reflexió sobre causes i conseqüències de les gueres, Arcadi Oliveres exposa el seu ideari dels possibles camins cap a la pau que, segons l'autor, no són utòpics.

Arcadi Oliveres

La primera part és analítica, i la segona és un ideari de propostes a l'entorn de l'idea que un altre món és possible, i no són utòpiques, són viables si hi ha voluntat política.


Al llibre també hi són presents qüestions tan actuals com la nova alineació mundial després dels atacs de l'onze de setembre. L'anàlisi i la reflexió a l'entorn d'aquest fet són, segons Oliveres, aplicables als atemptats de Madrid el passat onze de març.

Arcadi Oliveres

La mateixa reflexió es pot fer extensiva a l'11 de març a Madrid. Ara ens hem de preguntar qui és Al-Qaeda perquè encara no se'ns ha explicat.


Un darrer colofó final reflexiona a l'entorn de la construcció d'Europa que, segons Arcadi Oliveres, i malgrat l'aparença simpàtica als ulls de molts catalans, té una voluntat imperialista i és poc sensible a les necessitats de les nacions sense estat.

Arcadi Oliveres

Mostrar un cert desconcert i descontentament de l'Europa que s'està construint, que és imperialista, poc democràtica, poc social i poc apreciadora de les nacions sense estat.


Malgrat que Oliveres ha publicat desenes d'articles i ha participat en diverses publicacions i obres col.lectives, 'Contra la fam i la guerra', editat per Angle, és el seu primer llibre el solitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.