Figueres destaca la modernitat que va portar 'La Veu de Catalunya' al país


Temes relacionats

Josep Maria Figueres presentarà el llibre 'La Veu de Catalunya' a l'Abacus ( 2/set/14)

J.M. Figueres: 'La Veu de Catalunya' feia bandera del procés democràtic' ( 1/jul/14)


  • Comparteix:

Figueres, al centre, flanquejat per Nadal, Cassasas, Sobrequés i Caballé

Figueres, al centre, flanquejat per Nadal, Cassasas, Sobrequés i Caballé

L'escriptor i historiador santcugatenc Josep Maria Figueres ha destacat que el diari 'La Veu de Catalunya' va representar una tribuna de modernitat cultural i política importantíssima per al país. Figueres, que ha presentat el seu llibre homònim sobre la capçalera a la llibreria Abacus aquest dilluns, ha explicat que a l'entorn del rotatiu van aparèixer altres publicacions que van contribuir a crear una cultura popular de masses, catòlica i conservadora. L'escriptor ha estat acompanyat pels historiadors Joaquim Nadal, Jordi Cassasas i Jaume Sobrequés.

Figueres explica en aquest volum la història del diari en llengua catalana més longeu, i que es va publicar des de 1899 fins al 1937. L'autor inclou la relació del diari amb una vintena de col·laboradors i aporta reproduccions de les seves pàgines, conjuntament amb una antologia gràfica. L'autor ha destacat la modernitat que va suposar el diari de la Lliga Regionalista i com va contribuir a l'aparició d'una cultura de masses popular i conservadora.

Josep Maria Figueres

'La Veu' és també una tribuna que permet l'aparició, al seu entorn, d'una cultura popular de masses catòlica i conservadora.


L'historiador i exconseller del PSC, Joaquim Nadal, ha destacat la importància i la influència que va tenir durant el primer terç del segle XX.

Joaquim Nadal

Va saber captar les millors plomes i va ser un diari de referència de gran importància política i ideològica.


L'autor del volum explica la història de la capçalera catalana, la relació amb una vintena dels seus col·laboradors, i inclou reproduccions de les seves pàgines conjuntament amb una antologia gràfica. A les pàgines de 'La Veu de Catalunya' van escriure polítics, escriptors i periodistes com Enric Prat de la Riba, Francesc Cambó, Joaquim Folch i Torres, Prudenci Bertrana, Eugeni d'Ors, Josep Pla i Josep Carner, entre molts altres.

Figueres ha presentat 'La Veu de Catalunya' acompanyat també dels historiadors Jaume Sobrequés i Jordi Cassassas i de la presidenta d'Òmnium Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, que ha presentat l'acte. Una quarantena de persones han acudit a la presentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.