La nova Unió Santcugatenca serà una realitat a finals de 2017


Temes relacionats

La Unió es posarà al dia amb una rehabilitació integral (25/jul/14)

Cugat.cat repassa la història i el futur de La Unió Santcugatenca (11/mar/14)

La Unió no acollirà espectacles el 2014 a causa de les obres de reforma (17/feb/14)

El Teatre la Unió reubica les propostes de febrer per problemes de seguretat ( 3/feb/14)

Una comissió mixta obre el camí del futur consorci públic-privat per salvar La Unió (29/gen/14)

La Unió, salvada: el ple aprova la futura creació del consorci públic-privat (17/des/13)

El consorci públic-privat entre La Unió i l'Ajuntament s'engegarà després de l'estiu (11/des/13)


  • Comparteix:

La Unió comença un període de tràmits burocràtics que durarà un any

La Unió comença un període de tràmits burocràtics que durarà un any

La rehabilitació de La Unió començarà al setembre de 2015 i tindrà una durada de dos anys, ha confirmat el president de l'entitat a Cugat.cat. David Pujol ha explicat que això suposarà mantenir com fins ara les activitats a altres equipaments municipals. El president també ha dit que la comissió mixta que gestiona l'espai vol aprovar el model de gestió i el consorci públic-privat abans de les eleccions.

La nova Unió Santcugatenca no serà una realitat fins a finals de 2017. Això ha confirmat a Cugat.cat el president de l'entitat, David Pujol, que ha detallat que La Unió afronta ara un llarg calendari de tràmits burocràtics.

David Pujol

Espanta una mica aquest calendari. Aquest projecte està agafant envergadura. Estem seguint el protocol com si fos un edifici públic.


Actualment la comissió mixta, formada pel consistori i l'entitat, està redactant les bases del concurs per contractar l'arquitecte que redactarà el projecte de rehabilitació. Es tracta d'un projecte que servirà per ajustar el cost real de les obres, estimades en 5'6 milions.

Amb la xifra definitiva del cost de les obres, la comissió mixta podrà abordar el finançament de les mateixes, ja que el compromís inicial del consistori era aportar a La Unió 1'3 milions. Pujol espera que el projecte estigui redactat a la primavera per convocar el concurs públic d'adjudicació d'obres i començar aquestes després de l'estiu del 2015.

D'altra banda, Pujol ha afirmat que la comissió mixta vol aprovar per ple el model de gestió i la constitució del consorci públic-privat que acabarà gestionant l'entitat abans de les eleccions. Pel president es tracta d'un projecte d'envergadura i 'seria bo' lligar-lo davant possibles canvis al consistori.

David Pujol

El concurs d'arquitectura i el projecte executiu, seria convenient aprovar-los abans de les eleccions. Però el model de consorci i gestió han de passar per ple, i això sí que seria convenient que fos abans de les eleccions.


Pujol també ha parlat de les activitats de l'entitat i de com aquestes continuaran fent-se als equipaments municipals mentre duri el procés. El president ha explicat que Fila Zero continuarà actuant al Casal de Mira-sol i que l'entitat estudiarà quines activitats dels socis es poden fer en el recinte actual.

Mentrestant, La Unió va fent net poc a poc del seu deute. Cobert el deute amb un creditor privat i la meitat del que té contret amb l'expresident Pere Marín, a La Unió només li manca fer front a la seva hipoteca mensual i pagar a Marín l'altra meitat del deute al primer trimestre de 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.