El Siglo acollirà un homenatge a l'artista Quim Viñolas


  • Comparteix:

Viñolas va fer diverses pel·lícules als anys 60

Viñolas va fer diverses pel·lícules als anys 60

La sala El Siglo acollirà l'homenatge a Quim Viñolas que està preparant l'Ajuntament conjuntament amb un grup d'amics de l'artista. La festa es farà el 18 d'octubre, a les vuit del vespre, i consistirà en la projecció de cinc curtmetratges en color que el mateix Viñolas va fer els anys 60 i que mostren el canvi que va patir la ciutat.

L'homenatge és una iniciativa de Pep Codó i Paco Soler a la qual s'ha sumat l'Ajuntament que s'encarrega de l'organització de la trobada. L'escultor Pep Codó ha explicat que aquesta serà una bona ocasió per recordar part del llegat de Viñolas i poder compartir amb ell les seves experiències. En aquest sentit, Codó ha rememorat la germanor que es vivia en aquells anys 60 entre un reduït grup d'artistes de diferents disciplines.

Pep Codó

Tot una sèrie de gent inquieta del poble que feia coses artístiques ens veiem i ens ensenyàvem les nostres obres.


El crític i cineasta Martí Rom s'encarregarà de fer la presentació de la sessió cinèfila i ha destacat la vàlua dels films de Viñolas dins del context d'aquell primigeni cinema independent.

Martí Rom

Els anys 60 són els anys de la contracultura i les pel·lícules de Viñolas tenen aquest estil d'avantguarda estètica.


Els films escollits per l'homenatge són '14 Sant Cugat', 'Zona verde', 'Poema en cincs', ' El último' i 'Testimoni'. La primera pel·lícula és un documental sobre com era Sant Cugat a inicis dels anys 60 i on apareixen el Monestir, la sortida de missa, els Quatre Cantons, la plaça de Barcelona i el golf. 'Zona verde' mostra els 'merenderos' de les Planes. A 'Poema en cincs', Viñolas fa un poema visual que des de Sant Cugat sembla estar impregnat del sentit dels temps i dels esdeveniments que sacsejaven el món com el Maig francés i la Primavera de Praga.

'El último' és una altre curtmetratge que s'endinsa en el surrealisme a través d'un vell pagès en un entorn descontextualitzat i irreal. La darrera producció de Viñolas i de l'homenatge, 'Testimoni', mostra el canvi social que ha patit Sant Cugat des del primer film. Es veuen els grans blocs de pisos dels barris nous que s'omplen amb les onades d'immigració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.