La tardor a Sant Cugat sona a Bach i Txaikovski


  • Comparteix:

Un moment del concert

Un moment del concert

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) ha donat la benvinguda a la tardor aquest divendres amb un concert emotiu marcat pel record d'Itziar Aguirre, membre de la formació durant més de 20 anys que va morir el juny passat. La vetllada ha començat amb el concert número 1 en Re menor de Bach, amb Miquel Farré al piano solista, una peça complicada que ha convençut el públic del Teatre-Auditori. A la segona part, l'orquestra ha interpretat la famosa 5a Simfonia de Txaikovski.



Durant el bombardeig a la ciutat d'Stalingrad el 1942, en plena Segona Guerra Mundial, sonava per la ràdio la 5a Simfonia de Txaikovski. Una de les peces més reconegudes de l'autor que aquest divendres s'ha escoltat al Teatre-Auditori en el concert de tardor de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC).

La vetllada ha començat amb el breu Intermezzo de l'òpera 'Cavalleria Rusticana', de Pietro Mascagni, que ha donat pas al plat fort de la primera part: el concert número 1 en Re menor de Bach. El pianista Miquel Farré ha estat el solista d'aquesta complexa obra en la qual, com explica el director de l'OSSC, Josep Farré, el diàleg entre tots els instruments és constant i requereix de gran virtuosisme.

Josep Ferré

Bach s'ha de tocar amb una gran perfecció i aquest és un concert molt espectacular.


Miquel Farré, ovacionat pel públic, ha interpretat també un Nocturn de Chopin que ha emmudit el públic del Teatre-Auditori.

La força de la 5a Simfonia de Txaikovski ha protagonitzat una segona part marcada pel record d'Itziar Aguirre, violinista i membre de l'orquestra durant més de 20 anys, que va morir el juny passat.

Josep Ferré

Ens ha semblat que aquesta obra li hauria agradat molt a la Itziar, i a nosaltres ens ve molt de gust tocar-la.


Una vetllada presidida per dos genis de la música clàssica que ha donat el tret de sortida a la tardor simfònica a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.