La música clàssica cubana conquereix el Teatre-Auditori amb Mauricio Vallina


Temes relacionats

Chucho Valdés: 'Somio amb seguir fent aquesta feina' ( 2/nov/14)


  • Comparteix:

Un moment del concert

Un moment del concert

La música clàssica cubana ha conquerit aquest diumenge el Teatre-Auditori de la mà del pianista Mauricio Vallina, que ha interpretat temes dels compositors més emblemàtics de l'Havana. El també pianista Chucho Valdés ha presentat Vallina i n'ha lloat el so, l'expressionisme i la naturalitat en un concert que ha brillat pel virtuosisme i la passió de l'intèrpret.



Sota el nom 'Cuba clásica', Vallina ha donat vida a les obres de compositors com Manuel Saumell, Ignacio Cervantes i Louis Moreau Gottschalk. El vestíbul del Teatre-Auditori, ple de gom a gom, ha acollit càlidament les interpretacions de Vallina, que ha demostrat una tècnica excepcional. Així ho ha destacat el també pianista Chucho Valdés, que ha exercit de padrí de Vallina durant el concert.

Chucho Valdés

Em va impressionar molt la seva forma de tocar, l'expressivitat i la perfecció. Per això el vaig voler apadrinar al Festival.


Vallina ha interpretat un repertori sense precedents que ha servit per plasmar la tradició pianística a l'illa caribenya. El pianista ha subratllat la varietat del repertori, que ha representat un ampli ventall de compositors.

Mauricio Vallina

Hi havia de tot: des de Saumell i Gottschalk fins a Cervantes. Tots estaven molt ben representats.


El concert s'ha emmarcat en el 46è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que en anteriors edicions ja va portar Chucho Valdés a Sant Cugat el 2008 i el seu pare, Bebo Valdés, el 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.