Edicions Xandri es presenta com una alternativa a les grans editorials


Temes relacionats

El Festival de Poesia de Sant Cugat registra un 80% d'assistència als actes (27/oct/14)

L'Espai Lluís Ribas participa al Festival de Poesia amb un 'poema visual' (24/oct/14)

Arrenca el Festival Nacional de Poesia 'per curar l'ànima' amb versos de Vinyoli (20/oct/14)

Sant Cugat es converteix en el centre de la poesia catalana (10/set/14)


  • Comparteix:

Edicions Xandri s'ha presentat aquest dissabte al Cafè Auditori

Edicions Xandri s'ha presentat aquest dissabte al Cafè Auditori

Edicions Xandri, creada pels santcugatencs Joan Ramon Armadàs i Eduard Anguita, s'ha presentat oficialment aquest dissabte al Cafè Auditori. El projecte es presenta com una alternativa a les grans editorials, tant per als escriptors com per als lectors. La clau d'Edicions Xandri és la seva flexibilitat, ja que crea tirades curtes i ofereix els seus productes a través d'Internet a un preu un 25% més barat que el de les grans editorials.

La presentació de la nova editorial s'ha emmarcat en el 14è Festival Nacional de Poesia. L'acte ha servit també per presentar els tres primers llibres que publica l'editorial, que responen a un perfil molt concret. Segons Armadàs i Anguita, els gèneres es mantindran en futures publicacions, que són la poesia, la novel·la creada per escriptors novells i l''steampunk', un subgènere de la ciència-ficció que barreja l'època victoriana amb elements de la ciència-ficció.

Anguita afirma que Edicions Xandri seguirà per aquest camí, creant segells amb personalitat distintiva respecte altres editorials.

Eduard Anguita

Apostem per fer segells molt especfícs i molt ben treballats i anar lligant futurs llibres a aquests gèneres.


Edicions Xandri vol ser una plataforma per als escriptors que vulguin sortir del cercle de les grans editorials, que poques vegades tenen l'oportunitat de publicar-hi. Alhora, pretén ser un espai de difusió de la cultura i la lectura, i per això ofereix els seus llibres fins a un 25% més barats que el de les grans editorials.

Joan Ramon Armadàs afirma que aquests factors, juntament amb les tirades reduïdes d'entre els 100 i 500 exemplars, doten aquest projecte d'una major flexibilitat.

Joan Ramon Armadàs

Les tirades curtes ens permeten una major flexibilitat.


Armadàs i Anguita han assegurat a Cugat.cat que presentaran novetats al Nadal i que ho tornaran a fer per a Sant Jordi. L'editorial calcula que publicaran uns sis llibres anuals de mitjana en els propers tres o quatre anys.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.