Cal Gerrer es convertirà en un museu de la família Cabanas i de l'activitat de la Terrisseria Arpí


  • Comparteix:

La Terrisseria Arpí està situada a la Plaça d'Octavià.

La Terrisseria Arpí està situada a la Plaça d'Octavià.

L'antic edifici de Cal Gerrer es convertirà en una Casa-museu amb una exposició permanent del llegat de la família Cabanas i també en un espai destinat a donar a conèixer l'activitat que es duia a terme en l'antiga Terrisseria Arpí. De moment, encara no se sap quan començaran les obres de remodelació de l'edifici, però ja s'ha anunciat que el projecte contempla la ubicació de comerços a la planta baixa que permetin rendibilitzar les despeses de les obres.

Després de les negociacions entre Frederic Cabanas -propietari de la casa- i l'Ajuntament, per tal que l'edifici passés a ser de titularitat municipal, finalment aquesta casa serà rehabilitada des de la iniciativa privavda, a través de la Fundació Cabanas, que presideix el mateix Frederic Cabanas.

L'objectiu del propietari d'aquesta antiga terrisseria, coneguda també com Cal Gerrer, és convertir aquest espai en un museu de l'obra i la història de la seva família, però també en un espai dedicat a recuperar el passat de Sant Cugat, on s'expliqui, per exemple, l'activitat duta a terme per la família Arpí.
I és que per a Frederic Cabanas, és important tenir un espai de retrobament amb els orígens de la ciutat.

Frederic Cabanas

El meu propòsit és que sigui un lloc de retrobament amb el poble d'abans, i que no perdem els nostres orígens.


Cal Gerrer també acollirà un espai polivalent on puguin fer-s'hi tot tipus d'activitats culturals, des d'exposicions fins a concerts, així com un àudiovisual que expliqui la història de la família Cabanas o de la Terrisseria Arpí, entre d'altres.

De moment, i a l'espera de tenir enllestits tots els plànols, Cabanas ja ha explicat que li agradaria tenir enllestides les obres a finals de l'any vinent, i que per això, està buscant vies de finançament per tirar endavant el projecte. Una possibilitat és deixar un espai a la planta baixa per ubicar-hi comerços.

Frederic Cabanas

Estem pensant que hi hagi espais comercials per poder rendibilitzar les despeses.


Cabanas també està negociant amb l'Ajuntament perquè pugui organitzar també exposicions o activitats dins l'espai polivalent, i a canvi, faci una aportació al projecte. En aquest sentit, el propietari ha fet una crida a tots els partits polítics perquè no s'oposin a una iniciativa que revertirà en la ciutat.

En tot cas, i a l'espera que puguin iniciar-se el treballs per convertir aquest emblemàtic edifici en un museu, ja s'ha protegit la façana amb una xarxa, per tal d'evitar que, un cop comencin les obres, puguin caure trossos de ceràmica a la plaça i causar danys en els vianants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.