El Greco d'Olot rep una intervenció curativa al CRBMC de Valldoreix


  • Comparteix:

Un detall del quadre / Foto: CRBMC

Un detall del quadre / Foto: CRBMC

El Greco d'Olot ha estat traslladat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, per evitar que es floreixi. El quadre, que porta per nom 'Crist amb la creu', rebrà un tractament de conservació preventiva, una neteja superficial i un estudi biològic.

El CRBMC ha intervingut en la conservació del Greco d'Olot després que es detectessin fongs a la part superior del quadre. El centre li aplicarà una intervenció curativa que consisteix en col·locar-la, durant un mes, a una cambra d'anòxia. D'aquesta manera, s'eliminaran els bacteris i les possibles espores actives, tal com ha explicat la responsable de pintura sobre tela i coordinadora de restauració preventiva, Maite Toneu.

Maite Toneu

Com a mesura de prevenció, al centre tenim una instal·lació d'anòxia i posarem la peça allà durant un mes. Així eliminarem les possibles espores actives.


Es tracta d'un quadre de 95 per 80 centímetres que pertany al museu parroquial de Sant Esteve. Per evitar que tornin a aparèixer els fongs, s'adequarà l'espai on s'instal·larà l'obra, que fins ara estava tancada hermèticament i per això es floria. El 'Crist amb la creu' pertanyia al convent dels Caputxins, però quan l'ordre va ser expulsada una família va guardar el quadre. Està previst que torni al museu d'Olot abans de Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.