Les prospeccions al Celler Cooperatiu posen al descobert algunes restes en el subsòl


  • Comparteix:

No es tenia constància d'aquests quatre cups trobats en el subsòl.

No es tenia constància d'aquests quatre cups trobats en el subsòl.

Les obres de rehabilitació que s'estan duent a terme al Celler Cooperatiu per convertir l'edifici en subseu del Museu han posat al descobert 4 cups i diverses estructures subterrànies que s'integraran dins el recorregut museogràfic. L'entramat de cups i canalitzacions utilitzats per l'elaboració del vi serviran per explicar, de manera pedagògica, la importància de l'edifici de Cèsar Martinell en el passat vitivinícola de Sant Cugat.

La intervenció arqueològica realitzada per condicionar el Celler com a equipament museístic que expliqui el passat de Sant Cugat vinculat al vi, han posat al descobert diversos 4 cups -on es mantenia el most- i altres estructures com ara un entramat de canals o premses hidràuliques.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, les estructures descobertes juntament amb els elements que encara es conserven al Celler, com ara les vagonetes o les tines, permeten il·lustrar perfectament el procés d'elaboració del vi que es feia a partir dels anys 50:

Àngels Solé

Teníem clar que trobaríem cups però no pas aquestes 4. Des del Museu hem decidit reservar-los i documentar-los. .


L'Ajuntament ha considerat la necessitat d'integrar aquestes restes del subsòl en el discurs moseogràfic del Celler i algunes d'elles es mantindran visibles al públic, alhora que s'està realitzant una recerca documental.

Segons ha explicat Àngels Solé, amb la posada en marxa del Celler s'aconsegueix dotar Sant Cugat d'un recorregut complert per totes les èpoques històriques de la ciutat. Així, des de la vil·la romana de Can Cabassa fins el modernisme del segle XIX de Cèsar Martinell el Museu fa un passeig cronològic per la història de la ciutat:

Àngels Solé

A Sant Cugat hem aconseguit conservar els Béns que ens daten i mostren tots els períodes històrics de Sant Cugat.


El Celler, a banda de subseu del Museu, tindrà un espai polivalent reservat per d'altres usos com ara escenari amb aforament per 150 persones per recitals de petit format o sala d'assajos pels Castellers de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.