Sant Cugat aplegarà els experts de genealogia i heràldica dels Països Catalans


  • Comparteix:

La Societat de Genealogia i Heràldica celebra el seu 20è aniversari

La Societat de Genealogia i Heràldica celebra el seu 20è aniversari

La Societat Catalana de Genealogia i Heràldica, amb seu a Sant Cugat, celebra el seu 20è aniversari amb unes jornades que reuniran per primer cop experts d'arreu dels Països Catalans. La iniciativa vol aportar més llum sobre els orígens de les famílies, les banderes i els escuts a través de ponències i exposicions que es faran a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Entre el 30 d'abril i el 2 de maig, Sant Cugat esdevindrà el fòrum de debat dels millors entesos dels Països Catalans en l'art de la genealogia i la història de les banderes. Aquesta trobada serà possible gràcies a les jornades que organitza la Societat Catalana de Genealogia i Heràldica per celebrar dues dècades de treball i investigació.

L'entitat, que té la seva seu a l'Arxiu Nacional, ha preparat unes ponències que també abordaran la sigil.lografia, la vexil.lografia i la nobiliària, disciplines que estudien- respectivament, els segells, les banderes i els poders dels nobles. El programa també preveu una exposició de gran valor documental, segons el coordinador de les jornades, Juan José Cortés:

Juan José Cortés

Hi hauran llibres de Carles III i Carles II


La Societat Catalana de Genealogia i Heràldica, que compta amb 400 socis, té una tasca docent a través de la qual es dóna als 'alumnes' les línies necessàries per profunditzar en el coneixement de les disciplines. Els orígens familiars és una de les matèries que més interès desperta, tot i que, segons Juan José Cortés, sovint no s'utilitzen els mecanismes de recerca adequats:

Juan José Cortés

Hi ha gent que es pensa que es posa a Internet i troba els seus orígens


Les Primeres Jornades de Genealogia i Heràldica dels Països Catalans compta amb el suport de l'Associació de Bibliòfils de Barcelona i Valldaurex Centre d'Estudis de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.