La Comissió de Carnaval lamenta la 'improvisació' de l'Ajuntament


Temes relacionats

El Gall de Carnaval obre quatre dies de festa amb el pregó a la plaça de la Vila (27/feb/14)

El Ball de Carnaval se celebrarà al vestíbul del Teatre-Auditori (13/feb/14)

El Ball de Gitanes de Carnaval torna a fer història amb 240 participants (20/gen/14)


  • Comparteix:

La Comissió de Carnaval es mostra decebuda amb l'actitud de l'equip de govern

La Comissió de Carnaval es mostra decebuda amb l'actitud de l'equip de govern

La Comissió de Carnaval lamenta la 'improvisació constant' de l'Ajuntament a l'hora d'organitzar aquesta festa de mitjans de febrer. Els seus membres asseguren que en els darrers anys l'equip de govern ha canviat la ubicació del Ball pocs mesos abans de la seva celebració, fet que en dificulta la seva organització. La comissió ha enviat una carta a l'alcaldessa, Mercè Conesa, en què li demana que posi fi a aquesta situació i que el Ball i altres activitats tinguin una ubicació estable.

En una roda de premsa que s'ha celebrat aquest dimarts a la seu dels Castellers, la Comissió de Carnaval ha explicat que des de la darrera edició de la festa ja treballaven amb la idea de poder ubicar la propera edició del Ball al Teatre-Auditori, el darrer escenari que el va acollir. Fa poques setmanes, explica la comissió, l'Ajuntament li va comunicar que la festa nocturna passaria a celebrar-se al Pav 2.

Per la organització, es tracta d'una tendència que s'ha repetit en els últims anys i que implica moltes dificultats i poc marge de maniobra, ja que disposa de menys de tres mesos per organitzar tot el dispositiu. La comissió subratlla que no només es tracta del Ball sinó també de les activitats que se'n deriven, com el cercatasques i la cercavila. El membre de l'entitat Èdgar Gavilán ha explicat que quan aquesta dinàmica apareix es perd la feina de molts mesos.

Èdgar Gavilán

Tot això implica que la feina dels mesos anteriors, que és voluntària, quedi en res.


Gavilán ha afegit que aquestes modificacions dificulten l'allargament del Carnaval. La intenció de la comissió és fomentar una Festa Major d'Hivern al voltant de les seves activitats. Això, ha afegit, és impossible a causa d'un 'funcionament pervers' a l'Ajuntament.

Èdgar Gavilán

Hem d'advertir d'aquest funcionament pervers de l'Ajuntament. Endarrereixen les coses perquè s'hagi de fer tot com ells vulguin.


És per això que els seus membres han enviat una carta a l'alcaldessa i a altres membres de l'Ajuntament per reclamar-li que posi fi a aquesta dinàmica. L'objectiu és acostar posicions i aconseguir que el Ball tingui una ubicació estable de cara als propers anys. Amb aquests canvis, confien a tenir més facilitats per idear una festa que en els últims anys ha augmentat la seva participació.

La comissió reclama una resposta al consistori abans de l'1 de desembre, data que es fixen com a límit per poder engegar la maquinària de la festa amb garanties. En cas de no poder acostar posicions, la organització es plantejarà en solitari què farà de cara a les properes edicions de Carnaval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.