'Joc d'ombres', la proposta de Taula 13 per homenatjar Pere Formiguera


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la idea de l'escultura / Foto: Localpres

Moment de la presentació de la idea de l'escultura / Foto: Localpres

'Joc d'ombres' és el nom que els artistes de Taula 13 li han posat a l'escultura que Neus Colet ha ideat en homenatge a Pere Formiguera. Es tracta d'una obra de ferro pensada per ubicar-se des de la façana de la casa del desaparegut fotògraf fins el terra del carrer Hospital, on està situat l'immoble. L'Ajuntament s'ha mostrat obert a estudiar la proposta del col·lectiu, tot i no comprometre's a tirar-la endavant.

El col·lectiu Taula 13 està format pels artistes santcugatencs Sergi Barnils, Pep Codó, Neus Colet, Fede Gómez i Lluís Ribas. Ribas ha destacat la importància que té que diferents artistes s'uneixin per homenatjar un altre.

Lluís Ribas

Que diferents artistes de diferents disciplines siguem capaços d'unir-nos en un projecte per homenatjar un altre artista és destacable perquè en aquest país, desgraciadament, això no passa.


Neus Colet ha explicat que el paper de l'ombra que ha projectat en l'escultura vol ser un reflex de l'obra fotogràfica de Formiguera.

Neus Colet

L'escultura estaria integrada al terra i a la paret i seria la projecció d'una possible ombra que podria projectar aquesta reixa.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha conegut aquest dilluns el projecte en roda de premsa. Escura ha explicat que ara s'ha de treballar per mirar de tirar-lo endavant, tot i no concretar com ni quan.

Xavier Escura

Ho estic processant ara mateix. Ara se li ha de donar voltes i s'ha de parlar de quan ho fem i on. Tot això està encara obert.


La presentació de la idea del projecte s'emmarca en l'Any Pere Formiguera, que recorda la figura de l'artista i el seu llegat amb una quinzena d'activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.