La santcugatenca Tània Juste recull la història de 'L'hospital dels pobres'


  • Comparteix:

Detall de la portada de 'L'hospital dels pobres'

Detall de la portada de 'L'hospital dels pobres'

La santcugatenca Tània Juste ha plasmat la història de la construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a la novel·la 'L'hospital dels pobres', de Columna Edicions. L'escriptora recull com transcorre la vida, l'amor i la passió per un ofici en unes pàgines on també descobreix alguns dels personatges més importants del segle XIX.

La trama de 'L'hospital dels pobres' situa l'acció a la Barcelona de finals del segle XIX. La ciutat creix més enllà de les seves muralles i comença a desenvolupar-se el pla de l'Eixample. Enmig d'aquesta nova Barcelona, on la població creix plena de noves necessitats, l'Hospital de la Santa Creu va morint.

Un grup de nous metges i artistes recuperen el centre de salut amb l'objectiu de situar el país al nivell més alt d'Europa a través de la ciència i l'art. Personatges il·lustres com l'arquitecte de l'hospital, Lluís Domènech i Muntaner, l'escultor Pau Gargallo i grans metges que van portar nous mètodes com els doctors Robert, Corachan i Trueta compliran el somni de construir un hospital per als pobres de la ciutat.

Tània Juste va publicar la seva primera novel·la, 'A flor de pell', el 2009, i el 2012 va treure el seu segon llibre 'Els anys robats'. Les obres estan ambientades en la República i la Guerra Civil, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.