La Lira, present al concert homenatge 'De Josep Anselm Clavé a Paco Candel'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Societat Coral la Lira

Imatge d'arxiu de la Societat Coral la Lira

La Societat Coral la Lira participa aquest dissabte al concert d'homenatge a l'escriptor Paco Candel que reunirà sobre l'escenari del Barcelona Teatre Musical més de 300 cantants i un centenar de músics. L'actuació, que arrencarà a dos quarts de set del vespre, servirà per estrenar la sardana 'De Clavé a Candel', l'oda 'A Paco Candel' i la composició 'Si el món voleu canviar'.

El concert tanca l'Any Candel que la Fundació Paco Candel ha organitzat amb motiu del 50è aniversari de la publicació del llibre 'Els altres catalans'. D'aquesta manera, l'actuació vol ser un homenatge no només a la figura de l'escriptor, sinó tambe a l'associacionisme i la cultura popular.

És per això que el concert 'De Josep Anselm Clavé a Paco Candel' té la coordinació de la Fundació Paco Candel i la implicació de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català i les federacions que l'integren com la de Cors de Clavé i la de Societats Musicals.

Durant l'espectacle s'estrenarà la sardana 'De Clavé a Candel' i l'oda 'A Paco Candel' del mestre Josep Mut, i la composició 'Si el món voleu canviar' de Jaume Cristau. El president de La Lira, Josep Garrell, ha destacat la bellesa d'aquesta peça.

Josep Garrell

Explica la intel·ligència de Candel i Clavé d'unir la gent. Poèticament és molt bonica i s'ha posat música.


A més de la coral La Lira, el concert reunirà sobre l'escenari la Banda Simfònica de Cerdanyola i Coral d'Ademús, on va néixer l'autor d''Els altres catalans'. També les societats corals L'Aliança de la Garriga, L'Esperança d'Arenys de Mar, la Joventut Tianenca de Tiana, La Joia de Montjuïc i la Macro Coral del Baix Llobregat - Anoia. A més, hi actuaran el grup de Folk Montjuïc i d'Havaneres Montjuïc, l'Amar Mende i la cantant Núria Feliu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.