El Camí de Justícia celebra el 10è aniversari amb doble jornada d'activitats


  • Comparteix:

Presentació del 10è Camí de Justícia / Foto: Localpres

Presentació del 10è Camí de Justícia / Foto: Localpres

El Camí de Justícia arriba enguany a la seva 10a edició i tornarà a reviure l'itinerari que van fer Berenguer de Saltells i altres nobles durant la nit de Nadal del 1350 per assassinar l'abat Biure. La marxa nocturna, que es farà divendres de la setmana vinent, recorrerà el trajecte entre Cerdanyola i Sant Cugat i inclourà un sopar medieval, a més de la tradicional representació de 'Pedra i Sang'. Enguany s'ha programat també una altra jornada d'activitats complementàries, diumenge 21.

Un centenar de persones, 45 de cada municipi, podran commemorar l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells, i ho faran recordant el camí que van recórrer el noble i els seus sequaços per arribar al Monestir on l'abat oferia missa. Aquesta és una activitat que ja s'ha convertit en una nova tradició local i que enguany arriba a la seva 10a edició.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la importància històrica dels fets i ha afegit que des dels dos ajuntaments es vol treballar per donar a conèixer aquesta part de la història.

Xavier Escura

Set segles després volem aprofitar la història i la volem donar a conèixer i convertir-la en un referent d'història de cultura popular.


La trobada serà a tres quarts de set de la tarda al Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola, per marxar un quart d'hora més tard. La previsió és que el grup arribi a Sant Cugat a les nou del vespre per fer, a un quart de deu, la recepció de les autoritats i el sopar medieval. A les deu de la nit, els participants gaudiran d'una representació excepcional de 'Pedra i Sang', que s'ofereix abans de l'estrena oficial, el dia de Nadal.

Per aquesta nova edició s'ha afegit, a més, la col·laboració del dibuixant de còmic santcugatenc Esteve Polls, que ha elaborat l'edició especial d'un còmic de 12 pàgines que explica aquesta història i que es repartirà entre els assistents. A més, el santcugatenc Joan Rovira, expert en maquetes i figures de plom, ha creat una reproducció dels fets que donarà a la ciutat i que es podrà veure al Museu a partir de dimecres vinent.

Activitats complementàries
Enguany, i per primera vegada, el Camí de Justícia allarga l'activitat més enllà de la marxa nocturna i s'han programat un seguit d'activitats per al diumenge 21. Els actes, que es faran des de dos quarts d'onze del matí i fins a la una del migdia, es repartiran entre Sant Cugat i Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.