La 14a edició de 'Pedra i Sang' arribarà a la representació número 100


  • Comparteix:

Moment de la presentació en roda de premsa

Moment de la presentació en roda de premsa

La 14a edició de 'Pedra i Sang', que es representarà el 25, 26, 27 i 28 de desembre a la sala capitular del Monestir, celebrarà enguany la representació número 100. Serà, exactament, durant la segona actuació del dia 27. Durant aquests quatre dies s'han programat un total de sis sessions diferents amb una capacitat de 110 persones per representació.

Tot i que divendres de la setmana vinent els participants al 10è Camí de Justícia ja podran gaudir d'una de les representacions de 'Pedra i Sang', no serà fins el dia de Nadal a les vuit del vespre quan s'estreni al públic en general. L'obra es tornarà a representar per Sant Esteve, a la mateixa hora, i en sessió doble, a les set i a dos quarts de deu de la nit, el 27 i el 28 de desembre.

Precisament, durant la segona representació del dia 27 s'arribaran a les 100 funcions. Una xifra que la directora de l'obra, Dolors Vilarasau, ha posat de relleu.

Dolors Vilarasau

Fer 100 funcions també té el seu mèrit. Enguany, li hem demanat a la Martina Vilarasau que fes el text del programa de mà perquè és una de les actrius que ha fet les 100 representacions íntegrament. Des que tenia nou anys, fins ara els 23.


Entre els actors principals, Xavier Tor interpreta l'abat Biure, Francesc Ollé és Berenguer de Saltells, Ricard Mariné fa de Pere Çarovira i Albert Pérez s'estrena com a rei Pere III el Cerimoniós. Pérez, que substitueix Carles Martínez, és conegut per haver participat en sèries de televisió com 'Polseres Vermelles' i 'La Riera', entre altres.

'Pedra i Sang' és una tragicomèdia musical sobre l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall de 1350. El text, obra de Josep Maria Jaumà, juga amb l'anacronisme i cada any afegeix referències a l'actualitat local i nacional. Les entrades generals tenen un preu de 15 euros.

Durant la roda de premsa de presentació d'aquesta nova edició, Vilarasau ha explicat que el dimarts 23 de desembre, abans de la representació que es fa per a la premsa a les nou del vespre, s'aprofitarà per fer un acte d'homenatge al desaparegut Martí Olaya. L'escriptor santcugatenc era membre de l'Associació Amics de Pedra i Sang.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.