Curtiz, Renoir, Badham i Wilder arriben en la 2a edició del Cicle de Cinema Clàssic


  • Comparteix:

Cartell del film 'Casablanca'

Cartell del film 'Casablanca'

'Casablanca' de Michael Curtiz, 'French Cancan' de Jean Renoir, 'Saturday Night Fever' de John Badham i 'Sunset Boulevard' de Billy Wilder són les propostes del Cicle de Cinema Clàssic per al trimestre vinent, que arrencarà el 26 de gener i s'allargarà fins el 27 d'abril. Les pel·lícules, en versió original i subtitulades, es podran veure l'últim dilluns del mes a les vuit del vespre a Cinesa amb entrada general de quatre euros.

'Casablanca'
La segona edició del cicle comença el 26 de gener amb el film 'Casablanca' de 1954 premiat amb tres Oscar i dirigit per Michael Curitz. La pel·lícula està i protagonitzada per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman. El drama, situat a la ciutat marroquina de Casablanca durant la segona guerra mundial, controlada aleshores pel govern de Vichy, tracta el conflicte del protagonista a l'hora de triar entre l'amor i el que s'ha de fer.



'French Cancan'
'French Cancan' pren el relleu el 23 de febrer. La proposta de 1956 de Jean Renoir, protagonitzada Jean Gabin i María Félix mostra el procés de Monsieur Danglard que vol obrir un cabaret a París, el Moulin Rouge, que tindrà com a protagonista el ball del cancan, i els diferents desamors de Nini, una de les ballarines.



'Saturday Night Fever'
El film protagonitzat per John Travolta mostra la vida de Tony Manero, un jove de Nova York d'origen italià de 19 anys, que intenta fer divertida la seva avorrida existència a Brooklyn gràcies als seus talents de ballarí anant cada dissabte a la nit a una discoteca on és el rei de la festa. La pel·lícula, que va ser un dels principals eixos de la difusió internacional de la música i de la moda disco, arriba a Sant Cugat el 30 de març.



'Sunset Boulevard'
El drama de Billy Wilder protagonitzat per William Holden i Gloria Swanson tancarà la segona edició del cicle el 27 d'abril. La cinta mostra com el protagonista, un jove escriptor, es refugia dels seus creditors en una mansió de la famosa avinguda de Hollywood en la qual viu una antiga estrella del cinema mut, que permet que ell es quedi si corregeix un guió escrit per ella amb l'objectiu que ella torni a la fama i ell faci front als seus deutes. El film, guanyador de tres Oscar, relata una història d'amor que es converteix en una d'odi i menyspreu.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.