L'historiador Domènec Miquel recorda l'assassinat de l'abat Biure a través de la Ruta dels Saltells


  • Comparteix:

Els interessats en conèixer els detalls històrics relacionats amb l'assassinat de l'abat Biure, l'any 1350, poden seguir, aquest cap de setmana, la Ruta dels Saltells que farà l'historiador Domènec Miquel. Més de 250 persones han seguit aquest recorregut per la història durant les sessions prèvies a l'espectacle Pedra i Sang.

Fa tres anys, la companyia Tetrateatre va preparar l'obra Pedra i Sang, per commemorar l'assassinat de l'abat del Monestir coincidint amb el 650 anys d'aquests fets històrics. Davant l'èxit de les representacions, l'historiador Domènech Miquel va començar l'any passat unes rutes pel centre de la ciutat, repassant les possessions de la família Saltells i els llocs relacionats amb aquest assassinat.

Aquest cap de setmana, es tornarà a fer aquesta visita guiada, que permet comprendre millor els fets de l'any 1350. Domènech Miquel ens explica el rerafons d'aquesta història: l'enfrontament entre la noblesa i l'Església:

Domènech Miquel

Per culpa de la pesta, l'Esglèsia anava guanyant terrenys, i l'aristocràcia va voler donar una lliçó a l'Esglèsia


Per la seva part, la directora de Tetrateatre, Dolors Vilarasau, assegura que aquests fets formen la història de les nostres arrels:

Dolors Vilarassau

És una història que va commocionar la població fa 650 anys, i és part de les nostres arrels


La ruta de Saltells i l'Abat Biure es farà aquest dissabte, a les 11 del matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.