El Museu del Tapís Contemporani posa les seves joies al descobert


Temes relacionats

'Teixim ciutat' reivindica el potencial de Sant Cugat en l'art de teixir (23/nov/14)

La Casa Aymat, a la recerca de nous artistes que apostin per l'art del tapís (28/oct/14)


  • Comparteix:

El Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, ha mostrat aquest diumenge les seves joies amb una visita guiada a l'exposició permanent. Amb activitats com aquesta, l'equipament vol donar a conèixer les seves obres, que són encara poc conegudes entre la ciutadania.

Els tapissos de la Casa Aymat expliquen part de la història de ciutat, que molts desconeixen. Per fer arribar aquest llegat, el Museu del Tapís Contemporani es dóna a conèixer cada segon diumenge de mes amb visites guiades a tota l'exposició.

Una de les guies del museu, Mercè Andrés, ha explicat que la intenció de l'equipament és que les seves obres no quedin amagades per a la ciutadania.

Mercè Andrés

El problema que tenim és que la Casa Aymat està molt apartada i que la disciplina del tapís està més oblidada.


La Casa Aymat, que va iniciar la seva activitat de la mà de l'artista Tomàs Aymat amb una fàbrica de tapissos, ha anat acumulat peces de tapissaires com Josep Royo i Josep Grau-Garriga, i va arribar a transformar Sant Cugat en la ciutat del teixit creatiu. Actualment, s'hi exposen obres que daten de principis de segle XIX fins als teixits més contemporanis. Fins i tot, els visitants poden observar un tapís dissenyat per Pablo Picasso i confeccionat a la ciutat, una de les joies del museu.

Una desena d'assistents s'ha sumat a la visita guiada d'aquest diumenge, la majoria de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.