El Museu del Monestir acull una exposició de gravats sobre la guerra de Successió

Detall de l''Arribada de la reina a Mataró', de la col·lecció d'Antoni Gelonch / Foto: gelonchviladegut.com

Cultura

Publicat el 16/gen/15 per Pablo Vázquez

La sala capitular del Monestir acollirà a partir d'aquest dimarts l'exposició 'Una mirada: Catalunya 1700-1714', que recull una quarantena de gravats sobre la guerra de Successió i la vida quotidiana dels catalans del segle XVIII. La mostra, coproduïda amb peces de les col·leccions d'Antoni Gelonch, Frederic Marès i Joan Franquesa, es podrà veure fins al 5 d'abril i és el penúltim acte de commemoració del Tricentenari que es farà a la ciutat.

Els gravats escollits aporten una mirada històrica des de cinc àmbits: el poder, el territori, la guerra, la vida quotidiana i la devoció catòlica.

Un dels col·leccionistes que aporta 26 gravats a la mostra, Antoni Gelonch, ha destacat el seu valor artístic i ha reivindicat el gravat com 'la més democràtica de les arts'.

Antoni Delonch

La pintura i l'escultura es quedava pels palaus i les esglésies. Com la gent va viure i com la gent va veure la guerra de Successió es va fer a través dels gravats, que tots els santcugatencs podran veure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'obra també inclou vuit obres del fons del santcugatenc Joan Franquesa, que s'ha mostrat molt content per poder compartir aquests gravats històrics amb la ciutat.

Joan Franquesa

Volem que Sant Cugat surti al mapa del Tricentenari. Estem molt contents que la gent pugui veure aquesta exposició al Monestir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor de Cultura, Xavier Escura, creu que es tracta d'una de les activitats més remarcables del Tricentenari a Sant Cugat.

Xavier Escura

És una de les activitats més destacables i remarcables des del punt de vista acadèmic i històric. És molt singular.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'exposició s'inaugurarà aquest dimarts a la sala capitular del Monestir, on estarà fins al 5 d'abril. La mostra es complementarà amb visites guiades, tallers de gravat per a famílies i adults i una conferència el 18 de febrer amb el periodista i historiador Toni Soler, que portarà per títol '300 anys, modèstia a part'.