Més de 200 cavalls i centenars de persones donen forma als Tres Tombs


  • Comparteix:

Els Tres Tombs han recorregut els carrers de la ciutat

Els Tres Tombs han recorregut els carrers de la ciutat

La tradició rural de Sant Cugat ha pres forma un any més amb la rua dels Tres Tombs, que ha aplegat aquest diumenge centenars de persones. Prop de 200 cavalls i 22 carros d'arreu de Catalunya han participat a la cavalcada, que enguany ha estat encapçalada per l'Hípica Severino com a banderera.



Aquest any el sol ha acompanyat la rua. L'any passat per primera vegada a la ciutat la Comissió de festes de Sant Antoni es va veure obligada a cancel·lar la rua dels Tres Tombs, que s'havia ajornat per la pluja. Davant d'aquesta situació, els membres de l'Hípica Severino repetit com a banderers de la celebració. La propietària de l'Hípica, Leire Magunazelaia, ha subratllat que ha estat un honor ser els banderers d'enguany.

Leyre Magunacelaya

És la primera vegada a tota la història de l'Hípica Severino que surt abanderada el dia de Sant Antoni, és un honor.


De la seva banda, la secretària de la Comissió de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz, ha explicat que aquesta rua serveix per recordar el passat rural de Sant Cugat i saber d'on venim.

Rosa Díaz

Els pagesos de Sant Cugat que tenien els seus carros van començar a organitzar la festa dels Tres tombs i ara és important per recordar que venim de la pagesia.


La rua ha sortit de l'avinguda del Pla del Vinyet, després d'un esmorzar de pagès, i ha recorregut els carrers de la ciutat. El moment de màxima afluència ha arribat amb la benedicció dels animals, que ha tingut lloc a l'avinguda de Francesc Macià, darrere del Monestir. Alguns dels assistents han apuntat que han vingut amb les seves mascotes per beneir-les.

Santcugatencs

Té un any i mig, l'any passat no el vam beneir i hem volgut venir avui. / Té 10 mesos, és la primera vegada que venim i és preciós. / Ens agadaria beneir-lo, perquè diuen que s'allarga un any de vida / Al maig vam adoptar aquest gos i l'hem volgut beneir.


Hípiques i carros d'indrets com Cerdanyola, Castellbisbal, Sant Llorenç d'Hortons i Sant Quirze del Vallès han format part de la cavalcada. Alguns dels participants han destacat la capacitat de convocatòria d'aquesta tradició a Sant Cugat.

Participants

Avui en dia són camions i abans eren cavalls, el que tenia un o dos cavalls era un rei en aquells temps. / Tenim carros i cavalls i anem participant a tots els Tres Tombs de la comarca. / Fa més de 15 anys que vinc aquí, vaig a molts pobles i un d'ellls és Sant Cugat per reviure la tradició dels Tres Tombs.


La plaça de Barcelona ha acollit la cloenda de la rua. Allà, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha rebut la cavalcada i ha lliurat un record als participants. Conesa ha destacat la qualitat de la rua i ha posat èmfasi en la importància de conèixer la tradició rural de la ciutat.

Mercè Conesa

Hem tingut molta participació de persones que han volgut formar part de la festivitat de Sant Antoni per reivindicar el paper de la pagesia i dels animals al progés econòmic.


Enguany, els banderers han estan acompanyats per la Banda cultural de trompetes i tambors de Castellar del Vallès, i la Banda de percussió i trompetes agrupació cultural i musical Les Planes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.