La XIV Mostra d'Art Contemporani Català comença el seu itinerari a la Casa Aymat


  • Comparteix:

El galerista Josep Canals és el director de la Biennal.

El galerista Josep Canals és el director de la Biennal.

La XIV Biennal Mostra d'Art Contemporani Català ja ha començat a caminar. La Casa Aymat acull des d'ahir les obres de 17 joves creadors, en una selecció de l'art contemporani més innovador del moment. L'exposició, que s'inclou dins dels actes del Fòrum de les Cultures, gira entorn del mestissatge i la diversitat cultural.

La Casa Aymat, l'edifici que va acollir l'Escola Catalana del Tapís, és enguany la seu de la XIV Mostra d'Art Contemporani Català, una exposició itinerant que vol ser l'expressió viva de l'art contemporani més jove i innovador. En la selecció de les obres, el jurat ha volgut evitar l'elitisme excloent, i ha optat per la llibertat i la diversitat. Ho explica l'organitzador de la Mostra, el galerista Josep Canals.

Josep Canals

L'art actual és lliure. Els únics límits són la llibertat i la diversitat. No hem volgut imposar un equilibri ni unes quotes.


Enguany, aprofitant la celebració del Fòrum de les Cultures, la Biennal ha volgut cenyir la temàtica, i el mestissatge i la diversitat cultural s'han convertit en els eixos centrals de les 17 obres seleccionades. Per l'alcalde, Lluís Recoder, aquesta decisió és molt encertada, ja que la cultura pot contribuir a la convivència entre els pobles.

Lluís Recoder

Vincular el fet cultural a la diversitat és un encert. La cultura ens diferencia, però també ajuda a enriquir-nos mútuament.


Amb 27 anys d'història, la Biennal és ja una iniciativa cultural consolidada, tant a nivell local com a Catalunya. Malgrat tot, els seus organitzadors aposten per donar-li un nou impuls i repensar-la de cara al futur. Aquesta és, també, l'opinió de la directora general de Promoció Cultural de la Generalitat, la santcugatenca Assumpta Bailac.

Assumpta Bailac

És un bon moment per repensar la Biennal, per donar-li més força i vincular-la a altres iniciatives de creació del país.


La XIV Mostra d'Art Contemporani Català es podrà visitar a la Casa Aymat de Sant Cugat fins el proper 6 de juny. Després, iniciarà el seu recorregut itinerant per 16 poblacions de Catalunya i el Principat d'Andorra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.