El 'Bosc Literari' s'estrena com a porta de Collserola amb els versos de Carner


Temes relacionats

El 'Bosc Literari' es converteix en una de les portes d'entrada a Collserola (13/jul/14)

El 'Bosc Literari' de la Serreta serà una de les portes d'entrada a Collserola (26/gen/14)


  • Comparteix:

Els poemes de Josep Carner han traçat el recorregut del 'Bosc Literari', que aquest diumenge ha estrenat la seva 11a edició com la primera porta literària d'entrada del Parc Natural de Collserola. La iniciativa, a càrrec de l'Associació de Veïns de la Serreta Bosc d'en Saladrigues, combina natura i literatura i s'ha inclòs a les guies de la serra.

El 'Bosc Literari' ha arrencat la seva 11a edició amb versos del poeta Josep Carner dedicats a la natura. Per primera vegada, la iniciativa ha inaugurat una nova edició com a porta d'entrada de Sant Cugat a la serra de Collserola. El president de l'Associació de Veïns de la Serreta Bosc d'en Saladrigues, Carles Castro, ha assegurat que gràcies a la porta s'ha incrementat el nombre de visitants al 'Bosc Literari'.

Carles Castro

Cada vegada n'hi ha més. Estem molt contents, perquè l'esforç es veu recompensat amb visitants d'arreu.


D'altra banda, el cap de projectes i obres del Parc Natural de Collserola, Josep Mascaró, ha destacat la iniciativa dels veïns de la Serreta com una activitat nascuda de la societat civil a la qual el parc s'ha volgut unir.

Josep Mascaró

El Parc de Collserola està envoltat de ciutats. S'ha d'intentar que la gent s'estimi aquesta zona, la cuidi i la respecti.


Fins a 12 plafons formen el tram, que porta per títol 'Els arbres i les fulles' amb la intenció de fer confluir art i flora. El recorregut literari té 800 metres. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recalcat que el 'Bosc Literari' és una iniciativa local però també global, ja que dóna accés a la serra de Collserola.

Mercè Conesa

El 'Bosc Literari' de la Serreta ja fa anys que està en funcionament. Té una visió local, però també global, perquè és una de les portes de Collserola.


La inauguració del tram literari ha unit natura i poesia amb un recital de les obres de Carner que ha anat a càrrec d'Eduard Araujo, Laura Miquel i l'associació Gran Mamma de la Serreta. Un aperitiu de les tradicionals 'migas', a càrrec de l'Associació Castellano Manchego, ha tancat la presentació del 'Bosc Literari', que es mantindrà obert al públic durant tot l'any.

A més, l'Associació de Veïns de la Serreta Bosc d'en Saladrigues vol aconseguir que la resta de camins que porten fins al 'Bosc Literari' siguin també una porta reconeguda de la serra. Castro ha explicat que, ara mateix, estan negociant amb membres del parc per aconseguir un parell més de portes homologades entre els diferents camins que accedeixen al recorregut del bosc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.