Ball al pav2, cartell provocador i el Dimecres de Cendra, al Carnaval 2015


Temes relacionats

La Comissió de Carnaval espera tancar l'acord amb l'Ajuntament aquesta setmana (12/gen/15)

La Comissió de Carnaval impulsarà una festa pròpia sense l'Ajuntament ( 1/des/14)

La Comissió de Carnaval lamenta la 'improvisació' de l'Ajuntament (26/nov/14)


  • Comparteix:

Fragment del cartell d'enguany del Carnaval

Fragment del cartell d'enguany del Carnaval

Ja es coneixen totes les activitats del Carnaval d'enguany, que celebrarà el Ball de Nit al pav2, recuperarà la Mascarada i afegeix un acte per tancar la festa el Dimecres de Cendra. Tot i les desavinences, la Comissió de Carnaval i l'Ajuntament han presentat aquest dimarts una programació conjunta amb un cartell que busca 'generar inquietud, reflexió i creativitat'. El Carnaval se celebrarà entre el dijous 12 i el dimecres 18 de febrer.

La Baixada del Gall per Dijous Gras, és a dir, el dijous 12 de febrer encetarà una setmana de festa de Carnaval amb propostes per a totes les edats. La Comissió de Carnaval i l'Ajuntament han presentat el programa que arrencarà a la plaça d'Octavià, des d'on sortirà la cercavila cap a l'ajuntament perquè el Gall de Carnaval prengui possessió de la ciutat.

L'edició d'enguany recupera la Mascarada, que tindrà lloc al Cafè-Auditori divendres 13 de febrer a la nit. És el primer tast de festa, un vermut nocturn amb un ball de màscares i altres activitats on estan convidades totes les entitats i associacions.

A banda de les activitats, també s'ha fet públic el cartell que mostra un noi nu d'esquena a l'objectiu i amb el cap del Gall de Carnaval. La imatge s'ha pres a la mateixa foneria on s'ha fet la peça. Els membres de la comissió Arnau Marimon i Gemma Aristoy han explicat que amb aquesta imatge es vol provocar reaccions.

Gemma Aristoy Arnau

Busquem generar dubte i inquietud. / Volem que la gent es plantegi coses. Cadascú viu el Carnaval a la seva manera. També volem despertar creativitat.


El gruix de la festa serà dissabte amb l'Esmorzar de Gitanes, a la plaça de Pep Ventura, les cercaviles i el Ball de Gitanes, a la plaça d'Octavià. El ja tradicional brou i la botifarra d'ou serà la manera que els balladors recuperin forces.

Cap al vespre, torna la celebració amb la cercavila de comparses que sortirà de la plaça de Barcelona cap a la plaça d'Octavià. Allà les comparses competiran per saber quina és elegida la millor d'enguany. El Cercatasques sortirà de la plaça de la plaça del Rei en direcció al pav2. Abans, però, farà una aturada al Mercat de Torreblanca per afegir-se a la celebració del Carnaval Cerveser que organitza l'equipament.

El Ball de Nit posarà el punt final amb festa fins les sis de la matinada al pav2. Precisament, l'espai de celebració del ball ha estat un dels punts de fricció entre els organitzadors i l'Ajuntament.

Durant la roda de premsa, les dues parts han refermat que les desavinences continuen però, segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, aquestes són inherents al Carnaval.

Xavier Escura

És manté la discrepància cordial de sempre. Si el Carnaval anéssim tots a una, ja no seria Carnaval.


Segons ha pogut saber Cugat.cat, la proposta inicial de la comissió era celebrar el Ball al vestíbul del Teatre-Auditori però en tenir programació l'equipament aquell cap de setmana no era una opció viable pel consistori. La segona opció de la comissió ha estat el pav2, una escenari possible després que l'Ajuntament i la comissió acordessin els requisits de la festa al recinte.

El Ball comptarà amb una actuació musical, una sessió de punxadiscos i després una llista de música oberta que poden crear els mateixos assistents. La pàgina de Facebook Carnaval Sant Cugat recollirà les propostes musicals que després s'afegiran en una llista que sonarà dissabte a la nit.

Diumenge, serà el dia dels petits i començarà amb una xocolatada al matí a la plaça del Rei. La rua i el ball de Gitanetes seran a la plaça d'Octavià.

Dimecres de Cendra també hi haurà celebració. El Celler Modernista és el lloc triat per celebrar l'Enterro de la Sardina que simbolitza el retorn del poder a les autoritats del poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.