Mor Francesc Garriga, poeta d'honor del Festival de Poesia Sant Cugat


  • Comparteix:

El poeta d'honor del Festival de Poesia Sant Cugat, Francesc Garriga, ha mort aquest dimecres a Sant Cugat als 82 anys. Llicenciat en filologia germànica, havia exercit durant molts anys la docència, activitat que va alternar amb la col·laboració en diverses publicacions periòdiques. Garriga va escriure tretze obres, entre les quals destaca 'Tornar és lluny', que li va valdre el premi Carles Riba al 2012. La Breu Edicions està a punt de publicar el seu últim recull de poemes, titulat 'Swing'.



Francesc Garriga ha traçat un recorregut de més de mig segle de poesia que ha deixat, a més d'una desena de reculls poètics, un ampli ventall de deixebles artistes entre els poetes més joves.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lamentat la mort de Garriga i ha destacat el valor de la seva obra i el seu llegat en la cultura catalana.

Mercè Conesa

Ha estat un poeta molt vinculat a la ciutat i lamentem la seva pèrdua. Volem traslladar el nostre condol a la família.


Entre els llibres publicats destaquen 'Entre el neguit i el silenci' (1959), 'Foc nostre, somni...' (1960), 'Paraules' (1962), 'Paraules cap al tard' (1973), 'Els colors de la nit' (1990), 'Setembre' (1992), 'Ombres' (2000), 'Temps en blanc' (2003), 'La nit dels peixos' (2005) i 'Camins de serp' (2009). A més del Carles Riba de poesia, el recull 'Ragtime', publicat el 2011, ha obtingut el premi Cavall Verd al millor llibre de poesia publicat l'any anterior.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat aquest dimecres el seu condol per la pèrdua del poeta i n’ha destacat 'la seva ironia, la desmitificació que feia de la figura del poeta i la contundència dels seus escrits, amb un llenguatge propi i característic'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.