El Centre d'Art Maristany aglutinarà activitats artístiques, tallers i exposicions


Temes relacionats

La biblioteca Gabriel Ferrater es convertirà en un espai d'arts plàstiques ( 9/set/14)


  • Comparteix:

El Centre d'Art i Cultura Contemporània Maristany acollirà activitats artístiques, exposicions i tallers per a prop de 150 persones. En una visita a l'espai, que obrirà portes el 4 de març, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que el centre vol ser una icona de l'art contemporani a la ciutat. L'Ajuntament destinarà 50.000 euros anuals per al lloguer de l'espai i ha dedicat 63.000 euros a remodelar-lo.

El Centre d'Art Maristany disposa de prop de 850 metres quadrats que es destinaran a activitats artístiques de formació per a totes les edats, exposicions i xerrades. Conesa ha subratllat la vessant integradora i global de l'espai, que farà difusió de l'art local, però també de creacions d'altres indrets.

Mercè Conesa

Suposa un punt d'inflexió en la promoció de les arts visuals i plàstiques a la ciutat. Dóna una visió integradora i global a Sant Cugat.


L'espai consta d'una terrassa, un soterrani i una planta principal i formarà part de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP). Situat a tocar de l'estació de FGC, el centre donarà servei a cursos d'Entretallers i del Taller Triangle i també incorporarà un punt turístic. Una d'aquestes propostes és el projecte Windown, que s'adreça a persones amb discapacitat i els proporciona eines per integrar-se a la societat, tal com ha explicat un dels impulsors de la iniciativa, Paco Minuesa.

Paco Minuesa

Incorporem aquestes persones a la societat. És una forma d'articular que es trobin ben acollides a la societat.


El local obrirà oficialment les seves portes el 4 de març amb la inauguració de l'exposició 'Ars photographica', que repassa la trajectòria artística del fotògraf Pere Formiguera.

El Centre d'Art Maristany no és l'únic projecte d'un centre artístic a la ciutat. L'equip de govern preveu convertir la Biblioteca Central Gabriel Ferrater en un centre d'arts plàstiques els propers anys. Tot i això, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que es tracta d'un projecte previst per a finals del proper mandat i ha destacat que 'Sant Cugat no es podia permetre esperar més temps' per disposar d'un espai artístic a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.