La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular portarà el Paga-li Joan a escoles


Temes relacionats

Les entitats de cultura popular i tradicional s'uneixen en una coordinadora (11/mar/10)


  • Comparteix:

Els ballarins del Paga-li Joan, durant la Festa Major d'enguany / Foto: Localpres

Els ballarins del Paga-li Joan, durant la Festa Major d'enguany / Foto: Localpres

La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional organitzarà tallers de ball del Paga-li Joan a les escoles de la ciutat. Aquesta és una de les iniciatives que la coordinadora vol impulsar aquest any amb l'objectiu de donar-se a conèixer entre la ciutadania. Les propostes per al 2015 també inclouen fulletons informatius renovats, estrenar una web, fomentar la formació en gestió econòmica i millorar la decoració de l'espai Arrel de la Festa Major.

Arribar a les escoles de la ciutat i mostrar la cultura tradicional als més petits és el gran repte que encaren les entitats de cultura tradicional, que s'han reunit aquest dissabte en assemblea. Una de les propostes que preparen aquest any és incloure tallers del Paga-li Joan a les escoles de Sant Cugat, a més d'editar nous fulletons i renovar la web. El president de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, Francesc Picornell, ha explicat que l'objectiu és fomentar aquesta dansa tradicional de la ciutat.

Francesc Picornell

És l'eix central de la Festa Major, una cosa que només està a Sant Cugat, és pròpia d'aquí i creiem que s'ha de potenciar fortament.


Més enllà de continuar amb la seva tasca de difusió de la cultura tradicional i popular, les entitats, formades principalment per voluntaris, han d'afrontar enguany els nous requeriments de la Llei de Transparència. Per això la coordinadora vol incidir en la formació econòmica dels seus integrants, un aspecte que ha reclamat a l'Ajuntament. Tot i així, la coordinadora ha decidit assumir el cost d'aquesta formació davant la impossibilitat d'assistir als cursos proposats pel consistori.

De cara a la Festa Major, la coordinadora també ha acordat millorar la decoració de l'espai Arrel. La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, constituïda el 2010, està integrada pels Geganters, els Castellers, els Diables, els Caparrots, l'Entitat Sardanista, els Bastoners, l'Esbart, el Grup Mediterrània, la Comissió del Paga-li Joan, la colla de Trabucaires i l'Escola de Música Tradicional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.