El Museu compleix avui un any de funcionament amb un balanç de gairebé 50.000 visites


  • Comparteix:

El Museu es va inaugurar el 22 d'abril del 2003.

El Museu es va inaugurar el 22 d'abril del 2003.

Prop de 50.000 persones han visitat el Museu de Sant Cugat en el seu primer any de funcionament, 20.000 més de les previstes. Unes dades que encaren la recta final de la segona fase del Museu, que preveu, a banda de la posada en marxa de la resta de subseus, la creació d'una nova sala d'exposicions de 400 metres quadrats.

Des que es va inaugurar el 22 d'abril de 2003, 49.230 persones han desfilat pel Museu de Sant Cugat. La majoria dels visitants, 44.561 han conegut més a prop el Monestir; mentre que la resta han trepitjat la Casa Aymat, que va obrir les seves portes el 6 de maig de l'any passat.

A més, 4.725 alumnes de 84 escoles d'arreu de Catalunya han vist les exposicions del recinte. Una de les dades més significatives és que un 67% dels visitants són de Sant Cugat, un fet que demostra que les instal.lacions són un punt de referència dins i fora de la ciutat. Àngels Solé és la tinent d'alcalde de Serveis Personals:

Àngels Solé

És molt bo el què hem aconseguit, ja què per fi Sant Cugat es posiciona amb el seu patrimoni


Els objectius que es marca el Museu, per endavant, són continuar impulsant el projecte museològic i museugràfic i instal.lar l'exposició permanent sobre la història del Monestir al claustre. En completar-se aquesta iniciativa, però, no seria possible un altre dels plans del Museu: concentrar les exposicions d'art contemporani a la Casa Aymat i les de caire social al Monestir.

I és que la manca d'espai al monestir per acollir més mostres, fa necessari -segons Àngels Solé- la creació d'una nova sala d'exposicions pel Museu de Sant Cugat:

Àngels Solé

El Museu com a institució necessita disposar d'una grean sala d'exposicions


Els nous projectes culturals que prepara el Museu són les exposicions de l'obra recent de Josep Grau-Garriga i una a partir de les fotografies de Kim Manresa i la Musa de l'Art, Pere Formiguera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.