Cabanes repassa les pel.lícules de Marilyn per a Sant Jordi


  • Comparteix:

Coberta de l'edició castellana del llibre

Coberta de l'edició castellana del llibre

L'artista santcugatenc Frederic Cabanas ha publicat 'Las 30 caras de Marilyn Monroe', una llibre que repassa la filmografia completa de la popular actriu. Cabanas, propietari d'un dels arxius més importants dedicats a Monroe, també incorpora il.lustracions en aquest llibre que li ha suposat més de set anys de feina.

Aquest Sant Jordi tindrà regust de cinema a Sant Cugat. Frederic Cabanas ha fet realitat el seu somni de fer un llibre que abordi, exclusivament, la vessant professional de Marilyn Monroe. Per aquest motiu, l'obra deixa de banda la vessant personal de Norma Jean Baker per recopilar les 30 pel.lícules que va fer l'actriu abans de la seva mort prematura al 1962.

El llibre ofereix nombroses il.lustracions que reprodueixen fragments dels films en què va intervenir una de les actrius més populars de Hollywood. Frederic Cabanas ha comentat que la part il.lustrativa de l'obra ha estat molt laboriosa:

Frederic

Vull retre un homenatge a Marilyn amb el millor que sé fer:pintar


Jack Cardiff, director de cinema i amic personal de l'actriu, signa el pròleg del llibre. Per a Cabanas la col.laboració de Cardiff ha estat imprescindible per acostar al lector la part més humana de l'actriu:

Frederic Cabanas

Jack Cardiff va entendre a la perfecció que jo volia fer una Marilyn més humana


'Las 30 caras de Marilyn Monroe' s'ha editat en anglès i castellà, amb un total de 2.000 exemplars. Una obra que, segons l'autor, estan esperant amb candeletes els col.leccionistes d'Estats Units.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.