'Guillem Tell' apropa l'òpera als infants amb un muntatge ple de recursos visuals

Cultura

Publicat el 1/mar/15 per Núria Juanico

L'espectacle 'Guillem Tell' ha apropat aquest diumenge l'òpera als més petits amb un muntatge ple de recursos visuals. Ombres, titelles i vídeos s'han combinat amb la interpretació actoral de la companyia La Baldufa, que ha representat una adaptació de l'obra de Rossini al Teatre-Auditori.

La companyia La Baldufa ha condensat les quatre hores de l'òpera 'Guillem Tell' en 65 minuts d'espectacle perquè els infants descobreixin, sense cansar-se, l'obra de Rossini. Amb el repte de crear un muntatge dinàmic i entenedor, la formació també ha optat per jugar amb els recursos visuals, de manera que el cant líric es fusiona amb les projeccions, els titelles i les ombres que mouen els intèrprets. Un dels membres de la companyia Emiliano Pardo ha explicat que, a través d'aquests recursos, apropen el gènere als infants.

Emiliano Pardo

Fem servir recursos visuals perquè el nen entengui el cant. Has de tenir l'oïda molt acostumada a l'òpera per entendre què s'està cantant. Així acostem el gènere als nens.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'espectacle se submergeix al món medieval i està ple de referències sobre el gènere d'aventures, una característica que va empènyer la companyia a escollir aquest muntatge abans d'adaptar-lo.

Emiliano Pardo

Vam triar aquesta obra perquè és un gènere d'aventures i musicalment ens agradava. Guillem Tell és un referent per als pares i apropa el gènere d'aventures als nens.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El muntatge s'ha representat en dues sessions, a les dotze del migdia i a les sis de la tarda.