Sant Cugat se suma avui, per segon any, al Dia Internacional de la Dansa amb tallers oberts a tothom


  • Comparteix:

La formació de música i dansa de Turquia Silifke, ha obert 'Fem Dansa'

La formació de música i dansa de Turquia Silifke, ha obert 'Fem Dansa'

Sant Cugat celebra avui per segon any consecutiu el Dia Internacional de la Dansa amb activitats obertes a tots els públics. Les escoles de dansa de la ciutat i també la companyia resident a Sant Cugat, Metros, ofereixen tallers oberts a tothom i també un espectacle final al Parc Ramon Barnils. Al vespre, el Teatre Auditori acollirà l'espectacle 'Un gest per la pau', amb direcció i coreografies de Joan Serra i Quim Serra, i la participació de grups de danses tradicionals del Mediterrani.

El parc Ramon Barnils acull la festa 'Fem Dansa', que s'ha obert aquest migdia amb les actuacions de grups de música i dansa del nord d'Àfrica, Turquia i Grècia. També han actuat els alumnes del curs de dansa oriental i del ventre organitzat per la Factoria Mascaró. Els participants poden degustar al llarg de tot el dia menjars i begudes de diferents pobles del mediterrani.

L'objectiu d'aquesta jornada és reivindicar el paper de la dansa dins el panorama cultural. I és que avui en dia, la dansa continua sent una forma d'expressió artística considerada minoritària. A la nostra ciutat, ja fa és el segon any que s'aprofita el Dia Internacional de la Dansa per donar a conèixer aquesta disciplina a tots els públics. Segons Pepa Sala, organitzadora de 'Fem Dansa', el ball pot ser una eina per transmetre un missatge de pau.

Pepa Sala

Mentre la gent es mou no es baralla, les cultures tenen molta proximitat en la música i la dansa.


Tot i que el Dia Internacional de la Dansa és el 29 d'abril, a Sant Cugat les activitats s'han fet coindicir amb dissabte, perquè hi hagi una major participació. Com l'any passat, les escoles de dansa oferiran tallers a l'aire lliure, on els santcugatencs podran conèixer més de prop la dansa clàssica, tradicional, contemporània o flamenc. Per a les escoles, aquesta és una forma de treure la dansa al carrer, acostar-se als ciutadans i crear afició. Ho explica Assumpta Taulé, de Color Dansa.

Assumpta Taulé

Es tracta que tothom pugui participar en la disciplina que el seu cos li demani, i que la gent s'acosti així a la dansa.


Els tallers de dansa es faran a partir de les onze del matí i també a la tarda al parc Ramon Barnils, i aniran a càrrec de l'escola Andança, de l'Esbart Sant Cugat, Color Dansa, l'escola de Laura Esteve, i també de la companyia Metros, resident a la nostra ciutat. Finalment, a les set de la tarda, hi haurà una mostra final per donar a conèixer el treball realitzat en aquests tallers.

La celebració del Dia Internacional de la Dansa se suma a la programació regular de dansa al Teatre Auditori, als assajos comentats a les jornades Dansa a Sant Cugat, que des de fa uns anys es celebren a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.