Mercè Arànega i Anna Güell porten la vida a combat a 'L'alè de la vida'


  • Comparteix:

Arànega i Güell en un moment de la representació

Arànega i Güell en un moment de la representació

Mercè Arànega i Anna Güell han protagonitzat una guerra de dones aquest diumenge al Teatre del Casal de Mira-sol amb l'obra 'L'alè de la vida'. El muntatge, del dramaturg anglès David Hare, s'endinsa en el complex univers de la mentalitat femenina a través de la història de dues dones, esposa i amant, abandonades pel mateix home. Utilitzant l'humor com a arma principal, l'espectacle ha ofert una acurada dissecció de dues maneres contraposades de veure el món davant una sala gairebé plena.



Dues dones intel·ligents, vinculades durant més de 25 anys a un mateix home, una com a amant i l'altra com a esposa, tornen a creuar els seus camins quan aquest les abandona per una jove de 20 anys. Aquest és el punt de partida de 'L'alè de la vida', obra del dramaturg anglès David Hare, que s'ha representat aquest diumenge al Teatre del Casal de Mira-sol.

El muntatge, estrenat l'any 2002 al West End de Londres amb Judi Dench i Maggie Smith en els papers de la Frances i Madeleine, ha arribat a la ciutat de la mà de dues grans dames del teatre català: Anna Güell i la florestana Mercè Arànega.

Més enllà de la pròpia història, la Frances i la Madeleine simbolitzen dues maneres, antagòniques, d'afrontar la vida. L'una, una mare de família entregada que no ha començat a volar sola fins que el marit l'ha deixada per una dona més jove. L'altra, una lluitadora lliberal i progressista que no vol lligams de cap tipus amb ningú. Dues cares oposades de la mateixa moneda, unides per un vincle en comú: l'abandonament. I és precisament aquest vincle, com apunta l'actriu Anna Güell, el que possibilita la trobada entre aquests dos móns tan diferents.

Anna Güell

Les dues han estat abandonades pel mateix home i això suposa un pes per a les dues, però, alhora, també és un vincle que les uneix.


A través de la ironia i el sarcasme, David Hare crea un relat àcid i commovedor que va molt més enllà d'una història d'amor a tres bandes per esdevenir una reflexió sobre el pas del temps i la manera de gastar la vida.

Una història sobre dones, interpretada i dirigida per dones, que s'ha representat dins el marc d'actes de commemoració del Dia de la Dona. Una cita que Arànega ha aprofitat per recordar que encara queda camí a fer per aconseguir la igualtat de gènere en el món del teatre.

Mercè Arànega

Podríem dir que el nostre és un gremi més progressista, però això no sempre es nota. Els sous al teatre encara són inferiors en dones que en homes.


Després d'estar més de sis setmanes a la sala Muntaner de Barcelona, 'L'alè de la vida' ha començat aquest diumenge al Teatre del Casal de Mira-sol un gira que la durà arreu del territori català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.