L'AASCV apropa les ciències de la llum amb activitats per a tots els públics


Temes relacionats

L'AASCV obre el 'Cicle de la llum' per acostar la ciència als ciutadans (20/feb/15)


  • Comparteix:

L'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV) ha apropat aquest dissabte les ciències de la llum amb una jornada plena d'activitats per a tots els públics. La iniciativa, que ha commemorat l'Any Internacional de la Llum, ha inclòs conferències científiques d'investigadors i catedràtics internacionals, però també propostes infantils, exposicions i concerts.

Les ciències de la llum han centrat la jornada, que ha arrencat a la Casa de Cultura amb xerrades d'experts de primer nivell. Els forats negres, la radiació còsmica i el paper de la llum en les tradicions espirituals són alguns dels temes que s'han tractat mitjançant ponències breus i didàctiques. D'aquesta manera, l'AASCV ha commemorat el 125è aniversari del naixement d'Einstein i s'ha sumat a les activitats per commemorar l'Any Internacional de la Llum. A més, la iniciativa ha volgut apropar a la ciutadania aquesta ciència i desmentir que sigui una disciplina difícil d'entendre, tal com ha assegurat la secretària de l'entitat, Carme Mas.

Carme Mas

La gent entén per astronomia una ciència molt difícil. És veritat, si es fan servir tecnicismes no es pot entendre. Però en les conferències de l'AASCV s'ha après molt.


A la tarda, la jornada s'ha traslladat al Casal de TorreBlanca, que ha acollit lloc jocs, tallers infantils i un planetari. Tot plegat també serveix per donar a conèixer la tasca de l'associació que, de fet, amb aquestes iniciatives busca situar Sant Cugat 'al mapa mundial de l'astronomia'. Segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, la ciutat ja s'ha convertit en un referent d'aquesta ciència.

Xavier Escura

En aquests moments ja som un referent. Ens consta que investigadors nacionals i internacionals truquen per venir a donar xerrades.


La jornada, que s'emmarca en les activitats del 'Cicle de la llum', ha acabat amb projeccions d'imatge, un concert d'arpa làser i un acte de cloenda al Claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.