L'ONCA interpreta la música dels Beatles en clau barroca


  • Comparteix:

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) ha ofert aquest diumenge el concert 'De Bach a Beatles', on ha partit de melodies per a violí del compositor Johann Sebastian Bach fins arribar als temes dels Beatles en clau barroca. El públic ha pogut gaudir d'un concert que, ara per ara, ha finalitzat la seva història al Teatre-Auditori.



L'ONCA ha arribat aquest diumenge al Teatre-Auditori per oferir un programa dedicat al violí amb dues parts diferenciades. En la primera, l'orquestra de corda ha interpretat una peça mestra del repertori de Bach, 'El concert per a violí'. En la segona, el conjunt de corda s'ha basat en l'obra del compositor eslovac Peter Breiner per presentar els temes més clàssics dels Beatles arranjats a la barroca. El concertino director, Gerard Claret, ha explicat a Cugat.cat que l'obra de Breiner està molt ben resolta.

Gerard Claret

La gent reconeix clarament les cançons. El treball que va fer Peter Breiner està molt ben aconseguit.


Durant el concert els temes més mítics de la banda de Liverpool, com 'She loves you', 'Help' i 'Yellow Submarine', s'han pogut escoltar però a l'estil de Händel, Bach i Vivaldi. La proposta ha ofert un diàleg entre els dos estils distants en el temps, el pop i el barroc. Claret ha destacat que aquest muntatge constata que la música és, per sobre de tot, emoció.

Gerard Claret

Són dos estils allunyats en el temps. Però la música és emoció i cada estil té la seva riquesa.


Ja fa més de 40 anys que la banda de Liverpool es va dissoldre però el concert de l'ONCA ha demostrat que la música dels Beatles segueix encara ben viva en els nostres dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.