'La Creació' de Haydn, al Teatre-Auditori amb veus professionals i amateurs


  • Comparteix:

Xavier Pagès i Corella és el director de l'obra / Foto: Teatre-Auditori

Xavier Pagès i Corella és el director de l'obra / Foto: Teatre-Auditori

El concert participatiu Veus del Cor s'estrena aquest cap de setmana amb 'La Creació' de Haydn al Teatre-Auditori. El concert reuneix sobre l'escenari més de 170 cantaires aficionats i estudiants de música, acompanyats per cantants i músics professionals. Després de tres mesos d'assaigs, aquesta obra simfònico-coral de referència presenta l'encaix entre l'amateurisme i l'expertesa sota la direcció de Xavier Pagès. L'espectacle es representarà aquest dissabte, a les nou de la nit, i aquest diumenge, a les set del vespre.

L'Orquestra Simfònica Fusió Sant Cugat, l'Orquestra del Conservatori Municipal de Música, el Cor de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat, el Cor Aulos i el Cor Dyapason són les formacions que pujaran a l'escenari. No seran les úniques ja que comptaran amb veus de solistes professionals amateurs. El muntatge és fruit del projecte Veu del Cor, que cerca la participació de formacions, entitats i escoles de la ciutat per donar lloc a un espectacle participatiu.

En gran part, els 70 músics de l'orquestra són estudiants de l'Orquestra Simfònica Fusió i de l'Orquestra del Conservatori Municipal de Música, que tocaran al costat de músics professionals, de qui han après durant els assaigs. El cor està format per 99 cantaires amateurs i tindrà tres solistes: la soprano Mariona Benet, el tenor Jordi Casanova i el baríton Xavier Mendoza.

El director l'obra, Xavier Pagès, assegura que l'encaix entre els estudiants i amants de la música amb els professionals ha estat molt enriquidor.

Xavier Pagès

La reacció dels solistes és de sopresa. No s'imaginaven que sonés tan bé una orquestra amb estudiants. Això els joves ho detecten de seguida, és importantíssim.


'La Creació' és un oratori religiós inspirat en el 'Messies' de Haendel. Les entrades tenen un preu de 20 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.