'La Muntanya' reviu l'esperit lluitador de les Planes en la seva estrena


Temes relacionats

Es preestrena el documental 'La muntanya' amb els seus protagonistes (14/mar/15)


  • Comparteix:

El documental 'La muntanya, crònica de la construcció d'un poble' s'ha projectat aquest diumenge per primera vegada al gran públic. Més de 300 persones han assistit a l'estrena als cinemes Cinesa de Sant Cugat del documental, que relata 60 anys d'història del barri de les Planes.

Després de la preestrena al mateix barri de les Planes, aquest diumenge la cinta, produïda per l'Ajuntament amb Cugat.cat, ha arribat al gran públic amb una estrena que ha omplert dues sales dels cinemes Cinesa. Més de 300 persones han visionat aquest projecte que ha convençut el públic, i sobretot, els veïns del districte, protagonistes de la pel·lícula.

Veïns

Molt bé, m'ha agradat molt. / És molt bonic. / Reflecteix tot el que hem lluitat per fer el barri que tenim, però no és ni una quarta part.


Un dels seus protagonistes, mossèn Pere Grau, ha assegurat que s'ha emocionat veient el documental.

Pere Grau

Molt bé, m'ha emocionat molt. Sembla mentida que formi part d'aquest gran engranatge d'un poble que comença.


Sota la direcció de Laia Manresa, el documental construeix un mosaic de relats dels mateixos veïns que permet recórrer la història del districte, des dels primers habitants que van construir les primeres cases a la dècada del 1950 fins a la recent revitalització del districte gràcies al Pla de Barris, passant per la lluita per la legalització urbanística. La directora Laia Manresa ha destacat, precisament, aquest esperit lluitador com l'essència de la peça.

Laia Manresa

Per mi l'essència és una història de lluita per construir un espai on viure dignament. És el principal missatge.


Una visió compartida per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha subratllat els sentiments que aboca el documental a través dels veïns de les Planes.

Mercè Conesa

M'ha agradat molt. Explica l'evolució del barri i ens aboca a molts moments i sentiments de les famílies.


La gravació de 'La Muntanya' s'ha allargat durant un any i s'emmarca en el Pla de Barris de les Planes. Ara, el documental inicia una etapa per a la seva difusió a diferents espais i festivals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.