'Núvols' fusiona jazz, percussió i gest en un espectacle per a nadons


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

La companyia La Petita Malumaluga ha tornat aquest diumenge a Sant Cugat per presentar l'espectacle de petit format 'Núvols', per a nens de zero a tres anys. Allunyant-se del llenguatge convencional i utilitzant el jazz i la percussió com a principals vehicles d'expressió, la companyia ha explicat un conte irreverent on la interacció amb el públic ha estat un element clau. El muntatge, que demostra que les petites coses també tenen importància, ha fet les delícies de grans i petits.



Hi havia una vegada un núvol tan petit com un didal, tan petit com una oliva i com la més petita de totes les mentides que va arribar a ser tan gran com el més gran dels núvols, com la cobdícia dels bancs. Aquesta és la història que la companyia La Petita Malumaluga ha portat aquest diumenge a la Casa de Cultura amb l'espectacle de petit format 'Núvols'.

El muntatge, per a nadons d'entre els zero i els tres anys, explica d'una manera irònica i sensorial com les coses petites també tenen importància. Per fer-ho, utilitza el text, la música, les textures visuals i la percussió en un muntatge on la interactuació amb el públic és un element clau.

Lluny de formalismes i de llenguatges infantilitzats, l'espectacle utilitza el sentit de l'humor i el cinisme, i demostra que hi ha altres maneres d'apropar l'art als nadons. El membre de La Petita Malumaluga Albert Vilà explica que una de les màximes de la companyia és intentar remoure la seva audiència, ja que els més menuts són el futur.

Albert Vilà

Sembla que amb nadons tot hagi de ser molt pausat, tranquil i amb poc angle. Nosaltres posem una mica de cinisme i tenim ganes de remoure.


Combinant la música de percussions en directe, clàssics del jazz i la narració d'un conte original, Vilà ha anat construint un món de núvols, trons, pluja i terra que ha fet les delícies de petits i grans. Un públic molt exigent, l'infantil, al qual com explica Vilà, s'arriba només a través de l'emoció. En aquest context, la música pren una importància cabdal i és per això que la companyia li dóna una gran importància.

Albert Vilà

Intentem no banalitzar les músiques, estan molt triades. Intentem oferir una part molt gastronòmica a nivell musical, visual i de contingut.


Jazz, percussió, minimalisme i fantasia s'han donat cita aquest diumenge a la Casa de Cultura amb 'Núvols' en una doble sessió.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.