'Guia'm', un nou projecte per a persones amb autisme al Museu de Sant Cugat


  • Comparteix:

Escura i Pellicer han fet balanç dels projectes municipals de cultura i art a l'abast de tothom / Foto: Localpress

Escura i Pellicer han fet balanç dels projectes municipals de cultura i art a l'abast de tothom / Foto: Localpress

El Museu de Sant Cugat i l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament posaran en marxa abans de l'estiu un nou programa d'inserció laboral adreçat a persones amb síndrome d'Asperger. 'Guia'm' permetrà que els usuaris de la Fundació Friends reforcin la seva autonomia fent tasques de guia a l'equipament. La iniciativa se suma a la desena de projectes i programes que el consistori ha impulsat en els darrers anys per apropar l'art i la cultura als col·lectius més necessitats.

L'objectiu del projecte 'Guia'm' és formar persones amb síndrome d'Asperger com a guies en les visites al Museu del Monestir. La idea neix de la Fundació Friends, que treballa en el desenvolupament de projectes per promocionar i afavorir la inclusió social i laboral dels joves amb Trastorn de l'Espectre Autista.

La cultura i l'experiència artística a l'abast de tothom
A banda de 'Guia'm', l'Ajuntament col·labora amb diferents entitats socials en una desena de projectes artístics i culturals destinats a col·lectius sensibles com les persones amb discapacitat física i intel·lectual, la gent gran i les dones que han patit maltractaments.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, destaca el valor d'aquests programes socials a través de l'art i la cultura.

Susanna Pellicer

Tots aquests programes estan dedicats a públics molt diversos però tenen un objectiu comú: facilitar les vides d'aquestes persones a través de l'art.


Els programes i tallers disponibles són:

- Explica'm Teixint: pretén millorar la qualitat de vida de les dones maltractades mitjançant l'art tèxtil.

- Fem Un Museu: projecte de creació artística per a persones amb discapacitat intel·lectual.

- Mostra Internacional de Films de Dones 2014: es van presentar tres sessions amb l'obra de directores compromeses amb la igualtat de gènere.

- Concurs de cartells Dia de la Dona: s'incentiva la creació artística i la difusió de la sensibilització sobre la igualtat entre els joves.

- Exposició contra la violència de gènere: creació artística que pretén desmuntar falses creences que vinculen l'amor romàntic amb la violència i la possessió.

- Taller d'Art Windown: un laboratori creatiu adreçat a persones amb diferents discapacitats.

- Vidart: tallers d'arts plàstiques adreçats a gent gran usuària dels casals del municipi.

- Apropa la Cultura: un programa socioeducatiu adreçat als centres socials que facilita el seu accés a la programació d'equipaments culturals a un preu molt reduït.

- Benestart: tallers d'arts plàstiques adreçats a persones amb problemes de salut mental.

- Dansa Social: activitat per a persones amb discapacitats físiques.

- Femarec Grup de Teatre Social: projecte teatral dels treballadors de Femarec, una associació d'inserció laboral per a discapacitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.