L'EMD ampliarà l'any vinent els actes de Sant Jordi


  • Comparteix:

Foto de família de Montse Turu i les entitats culturals que han participat al recital

Foto de família de Montse Turu i les entitats culturals que han participat al recital

La catalanitat i la poesia s'han donat de la mà a Valldoreix, en una Diada de Sant Jordi protagonitzada per una ponència de l'escriptor Enric Larreula i un recital poètic a càrrec d'entitats locals. L'EMD ha reconegut que el programa d'actes ha estat testimonial, cosa que esmenaran l'any vinent ampliant el nombre d'activitats.

L'escriptor Enric Larreula ha tornat a Valldoreix per abordar quina és la definició del català com a instrument de comunicació. L'acte, coordinat pel Casal d'Avis, ha donat el tret de sortida als actes festius de la Diada de Sant Jordi, que a Valldoreix sempre s'han celebrat el dissabte següent a la diada.

La conferència de Larreula, que ha omplert el Casal de Cultura, s'ha acompanyat de les exposicions que han fet les alumnes del curs de català del Casal d'Avis sobre autors com Mercè Rodoreda i Miquel Martí i Pol.

Els actes han continuat amb un recital de poesia a càrrec de l'Associació Cultural Pentagrama, i les companyies de teatre Espiral, La Unió i Mira-Sol Teatre. La directora d'Espiral, Trini Escrihuela s'ha felicitat que Sant Cugat i Valldoreix s'uneixen en dates com la de Sant Jordi:

Trini Escrihuela

Si hi ha alguna cosa maca és la interrelació de les entitats en l'àmbit cultural


L'antologia ha fet un repàs des de l'època de la Renaixença fins a l'actualitat amb obres de Josep Carner, Josep Mª de Segarra i Joan Salvat- Papasseit. L'EMD ha organitzat l'actuació en el que ha estat la primera Diada de Sant Jordi de Valldoreix amb la Candidatura de Progrés al govern.

La seva presidenta, Montse Turu, ha afirmat que el programa d'actes de Sant Jordi a Valldoreix en els propers anys augmentarà notablement:

Montse Turu

Comencem a caminar i tenim clar que volem anar a algun lloc. Satisfarem les necessitats dels valldoreixencs


El Casal de Cultura s'ha omplert durant la realització dels actes festius de la Diada de Sant Jordi de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.