'Fedra' colpeix amb el desig i el sentiment de culpa el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Emma Vilarasau i Mercè Sampietro en un instant de la funció al Teatre-Auditori

Emma Vilarasau i Mercè Sampietro en un instant de la funció al Teatre-Auditori

L'obra de teatre 'Fedra' ha arribat aquest dissabte al Teatre-Auditori per colpir els espectadors amb una tragèdia que parla del desig, la culpabilitat i l'amor no correpost. L'actiu Emma Vilarasau, envoltada per un elenc de primera categoria, ha sacsejat l'ànima d'uns espectadors que han quedat encisats per la força de la paraula.



'Fedra' és una de les grans tragèdies gregues, una història d'amors prohibits i culpabilitat que es manté vigent amb el pas del temps. El director Sergi Belbel ha traduït el text de Jean Racine per fer tot un homenatge a la paraula a través dels versos alexandrins. En la versió de Racine, l'atenció del text original es desplaça per aprofundir en el desig i la sexualitat femenina.

L'actiu santcugatenca Emma Vilarasau ha explicat quina importància té el desig en la tragèdia de 'Fedra'.

Emma Vilarasau

El desig és incontrolable, contra ell poca cosa podem fer. Fedra fa el que pot i paga la seva culpa.


A 'Fedra' el vers marca les emocions i la mateixa protagonista, colpida per un sentiment de culpa, s'endinsa en un infern personal. Vilarasau ha explicat que quan aquest sentiment s'apodera d'algú el pot arribar a matar.

Emma Vilarasau

Fedra se sent un monstre per desitjar la persona equivocada, se sent un monstre als ulls de la societat. Les normes poden amb ella i acaba suïcidant-se pel pes de la norma.


Després d'oferir una doble funció al Teatre-Auditori, Vilarasau treballa ja amb tres projectes diferents que no ha volgut avançar. L'única pista que ha avançat és que un d'ells es podrà veure a La Villarroel sota la direcció, altra vegada, de Pere Riera.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.