La 12a edició del Cicle de Cinema d'autor proposa 16 films


  • Comparteix:

Cartell de 'Jimmy's Hall' film que es projecta el 18 de juny

Cartell de 'Jimmy's Hall' film que es projecta el 18 de juny

La 12a edició del Cicle de Cinema d'Autor torna a l'abril amb una proposta de 16 films. El cicle, que inclou pel·lícules de directors com Tim Burton, Pascal Plisson i Bruno Barretos, portarà a Cinesa, cada dijous fins al juliol i en tres sessions, els films en versió original subtitulats al castellà. El preu de l'entrada general és de quatre euros, i per als menors de 25 anys de tres euros. Fins dijous de la setmana vinent també es pot adquirir un abonament de 56 euros per als 16 films.

'Kreuzweg' ('Camino de la Cruz')
El film alemany del director Dietrich Brüggeman dóna el tret de sortida a la 12a edició del Cicle de Cinema d'Autor dijous de la setmana vinent. La pel·lícula explica la història de Maria, una noia de 14 anys que es troba atrapada entre els dubtes i interessos de l'adolescència i la tradicional interpretació del catolicisme que es viu casa seva on se segueixen els dictats de la Societat de Sant Pius X. La pel·lícula ha rebut diferents reconeixements i premis a diversos festivals de cinema.



'Miss Julie' ('La señorita Julia')
Liv Ullmann dirigeix l'adaptació de l'obra de teatre d'August Strindberg que arriba el 16 d'abril a Sant Cugat. Protagonitzada per Jessica Chastain, Colin Farrell i Samantha Morton, el film narra com una jove noble que vol escapar del seu món, passa la nit de Sant Joan amb els servents i s'enamora d'un dels treballadors, fet que resulta terrible per a la seva posició social fent que consideri, fins i tot, el suïcidi.



'Le temps de l'aventure' ('El tiempo de la aventura')
El 23 d'abril arriba la projecció del film dirigit pel director francès Jérôme Bonnell i protagonitzat per Gabriel Byrne i Emmanuelle Devos. 'Le temps de l'aventure' explica com canvia la vida de dues persones després de que intercanviïn una mirada al tren. Ella és francesa i ell anglès i tenen cultures i mentalitats diferents, però això no impedeix que actuïn segons el que els seus cors volen.



'Loreak' ('Flores')
La proposta de cinema espanyol en el cicle, que es podrà veure el 30 d'abril, narra com la vida de tres dones canvia per complet quan setmanalment comencen a rebre de forma anònima un ram de flors en memòria d'algú que va ser important en les seves vides. Dirigida per José María Goenaga i Jon Carraño la pel·lícula, en euskera i castellà, mostra tres històries emotives sobre el pes dels records.



'Big Eyes'
L'última obra de Tim Burton arriba el 7 de maig. La comèdia, que deriva en un film feminista, se centra en la història real de Margaret i Walter Keane, a qui donen vida l'actriu Amy Adams i l'oscaritzat Christoph Waltz. La pel·lícula se situa als anys 50, moment en el que el matrimoni va destacar en l'art Kitsch amb les obres que feia ella i el marit signava atribuint-se l'èxit.



'Im Labyrinth des Schweigens' ('La conspiración del silencio')
El 14 de maig es projecta el drama alemany de Giulio Ricciarelli que se situa a Frankfurt l'any 1958 quan un jove fiscal troba uns documents amb els que pot obrir un procés contra membres de la SS que van participar en el genocidi d'Auschwitz.



'Leviafan' ('Leviathan')
El film rus d'Andrey Zvyagintsev, que arriba el 21 de maig, narra com en una ciutat costera, un home que té un taller mecànic s'ha d'enfrontar a l'alcalde que vol construir unes propietats en els terrenys del mecànic. Aquest enfrontament serveix per denunciar els fonaments de la situació que s'està vivint avui en dia a Rússia.



'Sur le chemin de l'école' ('Camino a la escuela')
Quatre nens, quatre països i el mateix desig d'aprendre. El film francès de Pascal Plisson, que arriba a Cinesa el 28 de maig, és una mostra de la importància de l'educació tot i que l'accés a aquesta posi fins i tot la vida d'aquest nens en perill.



'El misterio de la felicidad'
El 4 de juny arriba la pel·lícula argentina de Daniel Bruman que explica la història de dos amics que s'entenen sense parlar, es complementen i en definitiva es necessiten. Tot i així, un dels amics desapareix sense deixar rastre. La pel·lícula analitza els conceptes de la fidelitat i la traïció per sobre dels somnis.



'Bai ri yan huo' ('Black coal, thin ice')
L'11 de juny es projecta la pel·lícula de Diao Yinan que narra la vida d'un policia que abandona el seu treball després que dos companys morin en la investigació d'un crim. L'agent torna a aparèixer cinc anys després convertit en un guàrdia de seguretat amb problemes d'alcoholisme que vol trobar el responsable de la mort dels seus companys.



'Jimmy's Hall'
La pel·lícula està ambientada a l'any 1920 en una petita zona d'Irlanda que està a tocar d'una guerra civil. El protagonista obre un saló on la gent pot anar a ballar, aprendre i gaudir de la música, el centre social del poble. L'Església, però, creu que aquesta és una amenaça per a la fe dels seus fidels, i iniciarà una lluita amb Gralton per tancar l'espai. Aquest film de Ken Loach basat en fets reals es projecta el 18 de juny.



'Party girl' ('Mil noches una boda')
El 25 de juny Cinesa acull la pel·lícula dirigida per Marie Amachoukeli que se centra en la vida d'Angélique, que tot i tenir 60 anys segueix gaudint de la nit i els homes. El film retrata una dona lliure que ha escollit viure al marge de la societat convencional d'avui en dia.



'Flores raras' ('Luna de Brasil')
El 2 de juliol el Cicle de Cinema d'Autor ens trasllada al Brasil dels anys 50 amb la història d'amor, que Bruno Barretonarra narra en la seva pel·lícula. 'Flores raras' és el relat d'amor entre Elisabeth Bishop, guanyadora d'un Pulitzer, i Lota Macedo, una gran arquitecta del Brasil, que ajuda a Bishop a ser més forta i vital.



'Begin again'
El 9 de juliol es projecta el film de John Carney que se centra en el somni de dos joves que viatgen a Nova York per perseguir la seva passió per la música, però aquest viatge no resulta igual per a la parella.



'Walesa. Czlowiek z nadziei' ('Walesa. La esperanza de un pueblo')
La lluita que Andrzej Wajda retrata a la seva pel·lícula es podrà veure a Sant Cugat el 16 de juliol. El film narra la lluita revolucionària del Premi Nobel de la Pau Lech Walesa, que va lluitar contra el govern del seu poble per acabar amb el comunisme.



'The salt of the earth' ('La sal de la tierra')
El documental de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado servirà per cloure la 12a edició del Cicle el 23 de juliol. 'La sal de la tierra' és una mostra de la vida del reconegut fotògraf Sebastiao Salgado i la seva manera de viure.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.