Sant Cugat Balla comença a moure's amb una dotzena de propostes


  • Comparteix:

La dansa no té límits en aquesta edició / Foto: Facebook Alta Realitat

La dansa no té límits en aquesta edició / Foto: Facebook Alta Realitat

Les activitats del Dia Internacional de la Dansa, sota el nom de Sant Cugat Balla, comencen aquest dijous amb la conferència 'Dansa sense límits', a càrrec del ballarí i coreògraf Jordi Cortés, al Cafè Auditori a dos quarts de nou del vespre. Assajos, mostres de dansa i jornades confeccionen un programa d'activitats que s'allargarà fins al 30 d'abril.

La xerrada de Cortés abordarà com la dansa pot integrar les persones amb discapacitat i es completarà amb la projecció del documental 'Brickskin'. La proposta començarà a dos quarts de nou del vespre.

Altres propostes
El Casal de Joves Torre Blanca s'implica en aquesta celebració i ho fa amb un seguit de tallers de dansa integrada que s'allargaran fins al 25 d'abril. Les trobades seran els divendres 10 i 24, els dissabtes 11 i 25 i tenen un preu de 40 euros. El diumenge 26 d'abril hi haurà una mostra del taller al vestíbul del Teatre-Auditori.

Aquest mateix equipament acollirà el projecte pedagògic 'Tots dansen', on participen els alumnes de secundària de l'institut Arnau Cadell. Les entrades tenen un preu de tres euros i el muntatge es podrà veure a partir de les set de la tarda del 21 d'abril.

Les escoles de dansa de la ciutat seran part important dels actes i a partir del dia de Sant Jordi i fins a finals de mes oferiran assaigs i classe obertes a les seves seus. D'aquesta manera volen donar a conèixer la seva feina als santcugatencs.

La Mostra de Dansa, que arriba a l'11a edició, serà el dissabte 25 d'abril i les escoles tornaran a ser protagonistes. Serà al parc de Ramon Barnils a partir de les sis de la tarda i mostrarà els diferents tipus de dansa que es treballa al centres de dansa local. El mateix dia però al Teatre de Mira-sol, la companyia Jordi-Cortés-Alta Realitat oferirà l'espectacle 'Fòssil'. L'entrada té un preu de 10 euros i la representació començarà a les nou del vespre.

El Centre Popular Andaluz (CPA) també s'implica en aquesta agenda d'actes i ho fa una estada de cap de setmana amb la ballarina Leonor Leal. Serà el cap de setmana del 25 i 26 d'abril i té per títol 'De voz en cuerpo'. Hi haurà sessions de nivell mig i avançat.

Diumenge, 26 d'abril, hi haurà una mostra de dansa del treball fet als tallers al Celler Modernista, sota la direcció artística de Jordi Cortés. La dansa també estarà present el mateix dia al IV Mercat Infantil Solidari que organitzen Petits Músics del Món a l'Escola de Balls de Saló. La jornada es completarà amb una ballada de 'swing' amb música en directe.

Sant Cugat Balla tancarà portes el 29 d'abril al Cafè Auditori, amb 'Una hora de dansa', una proposta que barreja flamenc, música electrònica i percussió amb dansa contemporània.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.