Bardagí/Fortià Duo porta el jazz i la bossanova al MUT en clau femenina


  • Comparteix:

Bardagí/Fortià Duo en un moment de l'actuació

Bardagí/Fortià Duo en un moment de l'actuació

La cantant i pianista Claudia Bardagí i la bateria Laia Fortià han transportat aquest dijous el públic del MUT de Torreblanca al cor de Brasil amb un concert d'estàndards de la música brasilera i el jazz. L'actuació, organitzada per Jazzenviu en la programació 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), ha ofert un viatge a través de la bossanova, el jazz, el pop i el funk a ritme de bateria i teclat.



La combinació de bateria i teclat és un format poc comú en els duos musicals. Si a aquesta combinació hi sumem el fet que les dues intèrprets són dones, la barreja és encara més especial. La cantant i pianista Claudia Bardagí i la bateria Laia Fortià han pujat aquest dijous a l'escenari del MUT de Torreblanca trencant tòpics i apostant per un repertori basat en estàndards de la música brasilera.

Formades des de petites a l'Acadèmia Marshall i a l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, Bardagí i Fortià afirmen que la música brasilera té una sonoritat i una cadència que la fa idònia per la seva tessitura.

Claudia Bardagí

De petita escoltava molta música brasilera i per cantar és fàcil: és suau, l'idioma és fàcil i no cal forçar gaire.


Tot i que els estàndards brasilers han estat el punt de partida de la vetllada, el duo femení s'ha atrevit amb temes més propers al jazz i al pop i, fins i tot, han versionat el tema de la desapareguda Amy Winehouse 'Back to black'. Tot plegat passat pel filtre d'uns arranjaments propis i personals on la percussió i el teclat han buscat l'harmonia amb la veu de Bardagí.

Una proposta 100% en clau femenina dins un panorama musical marcadament masculí. Una situació que Fortià explica que es deu a un fet merament cultural.

Laia Fortià

Jo crec que hi ha més tradició de músics noies en música clàssica. Però ara cada vegada hi ha més noies en música moderna, tot i que encara no s'estan veient.


L'actuació d'aquesta nit forma part de la programació de concerts que organitza Jazzenviu cada dijous al MUT de Torreblanca i està emmarcada en la programació 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.