L'OSSC incorporarà instruments electrònics al concert de Sant Jordi


  • Comparteix:

Moment de la presentació del concert en roda de premsa / Foto: Localpres

Moment de la presentació del concert en roda de premsa / Foto: Localpres

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) incorporarà instruments electrònics durant el concert de Sant Jordi, que es farà dijous de la setmana vinent al Teatre-Auditori a les nou del vespre. L'actuació, dirigida per Josep Ferré, serà de música essencialment catalana i servirà, a més, per estrenar dues peces: 'L'Obertura els 3 tambors', del santcugatenc David Bozzo, i el 'Concert per a trompeta i orquestra', del compositor colombià Juan Carlos Valencia Ramos, que ha dedicat la peça al músic de l'orquestra Matthew Simon, que farà de trompeta solista.

El director de l'OSSC, Josep Ferré, Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, ha explicat que el concert servirà d'experiment, ja que per primera vegada s'hauran de posar micròfons per donar unitat de timbre a la música.

Josep Ferré

En incorporar instruments que no són habituals a l'orquestra ens obliga a fer una cosa bastant insòlita, que és microfonar l'orquestra per donar unitat de timbre. Tot plegat és un experiment que no hem vist que ningú no hagi fet encara.


El compositor David Bozzo s'ha mostrat molt satisfet de poder estrenar una obra seva en un concert de l'OSSC i ha explicat que la seva creació és molt rítmica i coherent.

David Bozzo

És una obra que està basada en una melodia dels tres tambors, que és fàcilment reconeixible. És una obra que crec que agradarà ja que és molt rítmica i coherent.


El 'jazzman' Matthew Simon portarà a l'escenari l'obra que ha creat un antic alumne del Conservatori Municipal de Sant Cugat i que ha fet especialment per a ell. Simon ha explicat que la satisfacció, en aquest sentit, és doble.

Matthew Simon

Per a mi poder treballar amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i que em facin de plataforma per a una estrena és un repte inusual i molt emocionant.


El concert de Sant Jordi d'enguany, que s'emmarca en la celebració del 25è aniversari de l'OSSC, serà el 149 que la formació fa al Teatre-Auditori. En aquests 25 anys d'història han fet un total de 597 concerts i han interpretat les gairebé 1.625 partitures que disposen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.