L'Ajuntament i la Unió acorden la fórmula per gestionar l'espai de forma consorciada


  • Comparteix:

Xavier Fornells, Xavier Escura i David Pujol

Xavier Fornells, Xavier Escura i David Pujol

El futur Consorci La Unió Santcugatenca, integrat per l'Ajuntament i l'entitat, gestionarà durant 50 anys l'equipament públic-privat del carrer d'Anselm Clavé amb el doble objectiu d'oferir una programació escènica estable i mantenir les seccions actuals. La proposta d'estatuts del consorci, acordada per les dues parts, preveu tant la gestió directa com indirecta de l'espai i un consell general amb majoria de representants nomenats pel consistori.

La proposta d'estatuts estableix que La Unió aporta al consorci el dret de propietat de la finca del carrer d'Anselm Clavé i que l'equipament, de 3.000 metres quadrats, s'integrarà al Sistema Públic d'Espais Escènics i Musicals de la Generalitat. Així, es podran consolidar programacions escèniques estables a la ciutat, amb propostes tant professionals com d'aficionats, dins la dinàmica cultural que organitza el consistori, La Unió i altres entitats santcugatenques. Es tracta de recuperar un espai cèntric de la ciutat per convertir-lo en 'focus de la vida cultural i cívica santcugatenca', diu la proposta.

Entre els objectius del nou consorci, també hi figura mantenir i potenciar les seccions actuals de La Unió, i oferir espais a altres entitats i col·lectius. Per últim, l'espai acollirà el centre de coordinació de la cultura tradicional i popular catalana del municipi.

El president de La Unió, David Pujol, s'ha mostrat satisfet de l'acord assolit i que els estatuts blindin l'entitat i la seva autonomia en el futur consorci.

David Pujol

L'entitat continua. Es mantenen les seccions. Hi ha una autonomia. Hi ha garanties d'equilibri i transparència en la gestió.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha subratllat la importància del pas fet i el retorn que suposa per a la ciutat disposar d'aquest equipament públic-privat.

Xavier Escura

Amb la rehabilitació optimitzarem uns espais que permetran a la ciutat guanyar lloc per a les entitats. Amb un teatre polivalent que donarà un joc amplíssim.


La creació del futur consorci no tanca la porta a la possible entrada d'altres figures públiques o privades que hi vulguin col·laborar i aportar finançament. Segons l'Ajuntament, La Unió després de les obres de rehabilitació que començaran a principis de l'any vinent serà una realitat al 2018.

Òrgans de govern
El consorci es governarà a través d'un consell general integrat per sis membres en representació de l'Ajuntament, elegits pel ple municipal, i tres nomenats per la junta directiva de La Unió. Correspondrà a aquest òrgan aprovar el Pla Estratègic, el contracte-programa i els pressupostos anuals. A més, un consell executiu tindrà delegada la gestió ordinària de l'equipament, que es completarà amb la figura de la gerència, l'únic càrrec professional i remunerat.

La proposta d'estatuts acordada entre l'Ajuntament i La Unió passarà pel ple de dilluns que ve i per una assemblea de socis de l'entitat. L'aprovació definitiva arribarà en una altra sessió plenària després de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.