Grau Garriga reconeix que la seva projecció en el tapís ha ensombrit la seva obra pictòrica


  • Comparteix:

Recoder i la tinent d'alcalde de Serveis personals han visitat avui Grau Garriga al seu estudi.

Recoder i la tinent d'alcalde de Serveis personals han visitat avui Grau Garriga al seu estudi.

Josep Grau Garriga considera que l'homenatge que li ret Sant Cugat amb motiu del seu 75è aniversari servirà per poder mostrar la seva producció en l'àmbit de la pintura i l'escultura que sovint ha quedat ensombrida per la seva projecció en el tapís contemporani. Així ho ha manifestat l'artista que es troba, en aquests moments, immers en la preparació de l'exposició sobre la seva obra recent i inèdita que s'obrirà, de manera simultània, al Monestir i la Casa Aymat el mes de juny.

Grau Garriga és conscient que s'ha convertit en un dels mestres del tapís contemporani.
Impulsor, juntament amb Miró, Guinovart, Muxart o Ràfols Casamada de l'Escola Catalana del Tapís, amb seu a Sant Cugat, la seva obra pictòrica i escultòrica ha quedat, sovint, a l'ombra de la seva producció en l'art del teixit.

Ara, acabats de complir els seus 75 anys, Sant Cugat, ciutat on va nèixer i on ha crescut artísticament organitza l’Any Grau Garriga amb l’objectiu d’homenatjar un dels seus fills més internacionals. Segons ha confessat l'artista, aquest homenatge servirà per donar a conèixer una part de la seva obra, sovint, desconeguda pel públic a causa de la seva fama en l'àmbit del tapís:

Josep Grau-Garriga

El tapís ha estat la meva gran dedicació. Això m'ha fet mal. Ha fet que no es conegués la meva pintura i dibuix.


De fet l'artista es troba, de ple, endinsat en la preparació de l'acte central de l'Any Grau-Garriga. Es tracta d'una mostra inèdita de la seva obra més recent que s'inaugura el proper 10 de juny a cavall entre el Monestir i la Casa Aymat. Fidel al seu perfeccionsime, l'artista ha explicat que no està, del tot, satisfet del resultat i que, si fos possible, refaria part de l'obra:

Josep Grau-Garriga

No n'estic content. Però és un estímul per continuar. M'agrada molt que la meva ciutat reconegui el meu treball.


Tot i que des de fa temps resideix a França, Sant Cugat ha estat i és un referent permanenrtment en la seva obra. Per l'alcalde era obligat que la ciutat on va nèixer i creixer artísticament li retés un homenatge a un dels seus fills més internacionals:

Lluís Recoder

Dins la seva obra, Sant Cugat ha estat un referent. És un homenatge que es mereixia de la seva ciutat.


Recordem que l'Any Grau-Garriga inclou, fins el febrer del 2005, exposicions retrospectives, mostres col·lectives d’artistes locals o un concert del cantautor i amic Paco Ibáñez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.